Вівторок, 30 Квітня, 2024

Що таке криптовалюта та як її купити в Україні

Криптовалюта – це зашифрований цифровий актив, який ніким не регулюється. Такий вид грошей не передбачає фізичної форми, як, наприклад, фіатні, а існує виключно як дані в електронній мережі. Коіни з’явилися нещодавно, тому в деяких людей досі залишилася недовіра до них. Однак монети продовжують користуватися великим попитом та активно впроваджуються у більшість сфер життя.

Головні переваги крипти, якими спричинена її популярність

Розглянемо декілька причин, через які варто купити криптовалюту вже сьогодні:

  • Анонімність операцій та захист даних. Особиста інформація користувачів, які здійснили обмін, залишається конфіденційною та не передається третім особам. Крипту не можна підробити чи скопіювати.
  • Відсутність впливу інших валют та держави загалом на курс. Ціни криптовалют не залежать від будь-якої країни, економічної чи політичної ситуації. Цифрові гроші непідконтрольні юридично чи економічно. Це важливий чинник, який значно підвищує інтереси інвесторів.
  • Нестабільний курс. Спрогнозувати, як змінюватиметься вартість монет, дуже складно. Курс може варіюватися у широкому діапазоні, навіть протягом однієї доби. Однак саме це і робить коіни такими популярними.

Купівля криптовалюти на біржі: як функціонують майданчики

Існує декілька способів, як купити криптовалюту в Україні, але найбільш затребуваний та простий – придбання на спеціалізованій біржі. Принцип роботи криптовалютних платформ аналогічний будь-яким іншим. Продавець ставить конкретну ціну за певну кількість крипти. Покупець формує запит на придбання, при цьому зазначає обсяг монет та їх вартість. Такі пропозиції та заявки отримали назву ордери, а також вони вписуються в книгу ордерів (ордербук).

У режимі реального часу криптобіржа шукає збіги за ціною в ордербуці, після чого заявки закриваються, та відбувається угода: коіни надходять на рахунок покупця. Такий алгоритм вказує на те, що вартість криптовалют не є фіксованою. Для кожного майданчика є власна ціна. Також відсутній власний курс на платформі. Існує лише середньозважена поточна ціна, яка змінюється на підставі параметрів закритих на даний момент угод.

Що дає представлена ​​особливість користувачам? Можна купувати крипту на одній біржі, а продавати її на іншій. Але враховуйте, що за переведення між майданчиками, як правило, виставляється комісія, що може виключити будь-який прибуток.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.