Діжонська гірчиця входить до числа універсальних приправ, оскільки надає багатьом стравам приємної гостроти і робить їх смак складнішим за рахунок пікантних та пряних ноток. У статті розповідаємо, до яких страв цей вид гірчиці особливо личить і чому.
Курка з гірчицею
У цій класичній страві гострота діжонської гірчиці ідеально доповнює ніжний та соковитий смак курячого м’яса. Зазвичай курку маринують на кілька годин сумішшю гірчиці, часнику, лимонного соку і трав (розмарину, чебрецю), а потім запікають у духовці, готують на грилі або просто обсмажують на сковороді. Готове м’ясо подають з картоплею, рисом, свіжими овочами та піалою з гірчицею, в яку можна макати апетитні соковиті скибочки.
Яловича вирізка з пікантним соусом
Для приготування цієї вишуканої страви знадобляться м’ясо та соус. До складу соусу входять гірчиця по-діжонськи, вершки, біле вино та цибуля-шалот. Гострота та пікантність гірчиці врівноважує насиченість вершків та посилює ніжний смак м’яса. Як гарнір відмінно підходять смажені овочі або картопля.
Лосось, глазурований гірчицею
Щоб приготувати цю страву, слід змішати гірчицю діжонську, мед, лимонний сік і часник. Цю суміш треба нанести на філе лосося та помістити рибу у розігріту духовку. Під впливом високої температури суміш карамелізується, утворюючи солодкувату хрумку скоринку, яка створює приємний контраст з ніжним філе лосося. Подавати готову рибу рекомендується зі свіжим зеленим салатом, кіно або тушкованими овочами.
Фаршировані яйця
Діжонська гірчиця є ключовим інгредієнтів класичного рецепту фаршированих яєць. Для приготування слід змішати зварені круто яєчні жовтки з гірчицею, майонезом, оцтом та приправами. Готовою начинкою із кремовою текстурою наповнюються яєчні білки. Перед подачею страва прикрашається паприкою, зеленою цибулею чи каперсами.
Свинина з гірчичним соусом
Ця ароматна і дуже проста у приготуванні страва користується великою популярністю, оскільки доступна практично кожному. Слід просто обсмажити скибочки свинини до появи скоринки, а потім довести до готовності в духовці. Поки м’ясо готується, необхідно зробити соус, для якого потрібна діжонська гірчиця, курячий бульйон, вершки та трави, доступні в широкому асортименті в маркеті важливих штук MAUDAU. Готовим соусом заливають м’ясо безпосередньо перед подачею, надаючи йому трохи пряну та пікантну нотку.
Заправка для салатів
Діжонську гірчицю часто використовують для приготування різноманітних салатних заправок, оскільки емульгуючі властивості цієї приправи дозволяють легко змішувати рідини різної щільності – наприклад, оцет і рослинне масло. Щоб приготувати універсальну заправку для овочевих салатів, слід змішати гірчицю, оливкову олію, оцет бальзамічний, часник і приправи. Також готову суміш можна використовувати як маринад для м’яса та тофу.