Субота, 20 Квітня, 2024

Транзитом через Чернігівщину пролягатиме річковий маршрут з Білорусі до Києва

Республіка Білорусь та Україна спільно планують відкрити річковий маршрут пасажирських перевезень через Дніпро. Крім того йде обговорення запуску туристичного маршруту зоною відчуження, повідомляє chernigiv-future.com.ua згідно інформацією наданою директором Департаменту морського і річкового транспорту Міністерства інфраструктури Олексієм Геращенком.

З його слів, Білорусь веде переговори про здійснення в подальшому пасажирських перевезень річковим транспортом.

 За попередніми розрахунками маршрут має пройти з Мозиря до Києва по р. Прип’ять (зокрема є вірогідність відвідування Чорнобильської зони) та водах Дніпра. У 2018 році в зоні відчуження відкрито 4 нові маршрути для відвідування археологічних розкопок в Чорнобилі, цікавих пам’яток історії та ознайомлення з ландшафтом Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Території, через які пролягають маршрути перевірені дозиметрами на рівень радіаційного фону та встановлено, що вони безпечні для відвідувачів

 Зазначений туристичний маршрут має частково (в течії Дніпра) пролягати уздовж Чернігівської області, а саме: територією Межиріченського ландшафтного парку, який знаходиться в межах Козелецького та Чернігівського районів.  

На сьогодні Білоруське морське пароплавство проводить переговори з представниками Адміністрації річкових портів про введення річкових перевезень. Представники сторін обговорюють терміни введення, флот та організацію продажу квитків.

Якщо говорити про річковий транспорт, то він є одним головних видів транспорту, яким здійснюється перевезення пасажирів та вантажів внутрішніми водними шляхами.

Нагадаємо, що до широкого розгалуження мережі залізничного транспорту річковий транспорт в Україні виконував функцію масового транспорту, пізніше занепадає і показник його вживаності спадає до показника 2% в порівнянні з іншими видами транспорту.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.