П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Чернігівщині збільшується кількість електрозарядних станцій

Електромобілі – екологічно чистий транспортний засіб, який стрімко стає дедалі популярнішим. І хоча ціна такого автомобіля ще помітно кусається, кількість охочих отримати електричного «коня» незмінно зростає.

Ось тільки збільшення кількості таких автомобілів вимагає введення цілої мережі послуг. І найголовніша серед них – можливість в дорозі «дозаправити» машину. А оскільки паливо із АЗС не підійде для цієї мети, виникає необхідність обладнання спеціальних електрозарядних станцій. chernigiv-future.com.ua дізнавався про це більш детально.

Ринок автопослуг відреагував на запит досить оперативно. Однак все одно процес початку функціонування електрозарядок для автомобілів цього класу може повністю задовольнити цю потребу. Саме тому відкриття кожної нової станції викликає позитивних інтерес не лише тих, хто вже придбав машину цього класу, а й тих, хто ще тільки мріє про таке покупку.

Для жителів Чернігівської області в цьому плані є приємна новина: найближчим часом 20 електрозарядних станцій почнуть функціонування в Чернігівській і Сумській областях. Станції будуть встановлені на трасах, що з’єднують Чернігів, Ніжин, Пирятин, Охтирку, Ромни та інші населені пункти з Києвом і між собою. Всього в області планується встановити близько сотні пунктів автоелектрозарядки.

Це приємна інвестиція, адже подорож на електрокарі дозволяє власникові заощадити на паливі, заміні масла, фільтрів тощо. До того ж електрокар дешевше заправляти, аніж звичайне авто.

Скоро власники популярних автівок зможуть комфортно пересуватися по дорогах нашої області.

Зараз на Чернігівщині розміщено близько 50 заправних станцій. Це досить мало, адже кількість електрокарів щодня зростає і «мода» на них теж.

Якщо порівнювати ціни на зарядку електромобілів з європейськими, то у нас вони майже безкоштовні. Зарядити еко-автівку на швидкій зарядці до 80-90% коштує не дорожче 100 грн.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.