П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Рідкісні види рослин в ботанічному саду Чернігова

Чернігів давно відомий як місто пам’ятників старовини. Куполами його церков і соборів милувався не один іноземний турист, несучи в свою країну незабутні враження. Однак chernigiv-future.com.ua стверджує, що це не єдина перевага нашого обласного центру.

Чи знаєте ви про те, що зусиллями чернігівських вчених найтривіальніша агробіостанція стала екзотичним оазисом в самому серці міста. Запитайте, чому? А ви відвідайте це місце. Ви побачите тюльпанові дерева, залізне дерево, майстерно висаджені колекційні троянди, екзотичні секвої, південні кипариси. Ще тут росте тис, але мало хто знає, що з нього в далекій давнині єгиптяни виготовляли саркофаги, деякі з яких збереглися до наших днів.

Створений в самому центрі міста затишний куточок привертає до себе велику кількість птахів, і не тільки звичних для ока аборигена. Тут знайшли притулок декоративні курочки, розпускають розкішні хвости в період спарювання зверхники павичі, радують строкатим оперенням цесарки і фазани. Серед такого різноманіття розчулюють і звичні для нашого північного Полісся індики, гуси, кури.

Ботанічний сад може по праву пишатися старовинними представниками рослинного світу. Наприклад, багато хто чув в рекламі повідомлення про ефективні лікарські препарати, до складу яких входить витяжка з листя гінкго. Але мало хто знає про те, що дерево гінгко збереглося ще з дольодовикового періоду. Про те, що це дерево, предки якого жили мільйони років тому, свідчить незвичайна трикутна форма листя. Виявляється, це зовсім не листя в нашому звичному розумінні, а зрощені голочки. Ось і не знаєш, це листяних дерев або хвойне. Однак, йому комфортно в центрі Чернігова. І це ще не всі експонати ботанічного саду, що знаходяться всього лише за невисоким парканом. А ось познайомити всіх бажаючих зі своїми вихованцями вчені готові в будь-який день.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.