П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Парк біля ЧНТУ: чи не передбачається ще одна реконструкція?

Нове місце для відпочинку, яке розташоване біля Чернігівського національного технологічного університету, було урочисто відкрито 2 грудня в Чернігові, пише Чернігів Майбутнього.

На захід, присвячений цій події, зібралися студенти Чернігівського національного технологічного університету, для яких і планувався цей парк,  мешканці сусідніх багатоповерхівок та, звичайно, міський голова Владислав Атрошенко. Також на церемонії відкриття був присутній Ярослав Куц –  начальник управління ЖКГ міської ради, який озвучив суму, яка була витрачена на реконструкцію скверу. 7,8 млн. гривень потребувало повне оновлення парку. З цієї суми 800 тисяч гривень було виділено міським бюджетом, остача – самою державою.
Увагу присутніх звернули на плюси паркової зони – встановлені нові лавиці, паркове освітлення у вигляді ліхтарів, укладену тротуарну плитку та викладений рулонами зелений газон.

Вибір дивної скульптури

https://chernigiv-future.com.ua/uk

Також погляди присутніх притягувала скульптура посеред скверу, виконана відомим скульптором Олексієм Володимировим, з індійського піщаника. Композиція, що зображує двох дорослих та дитину, має назву «Сім’я». Символізує вона те, що початком усього, в тому числі і нашої держави, міста, громади, є  саме сім’я. Але не всім припала до смаку дана скульптура. Чернігівці в соціальних мережах писали

Варто зазначити, що одним з пунктів цього проекту було облаштування території вздовж вулиці Шевченко до вулиці Просвіти. З цим завданням виконавці також впорались  – встановили зупинку для громадського транспорту та вирівняли місцевість.

Відсутність урн для сміття

Чи дійсно оновлення є «повним»? З першого погляду так, але якщо детальніше оглянути новостворений парк, можна розгледіти у ньому відсутність урн для сміття. Це є суттєвим мінусом скверу, зважаючи на те, що встановлення смітників передбачено проектом і було профінансовано.

Ще один недолік – це скоріше «камінь у город» комунальних служб, ніж самого скверу. Полягає він у тому, що після першого снігу ніяких заходів щодо ліквідації його наслідків у парку вжито не було. Мова йде, зокрема, про тротуарну плитку, яка вкрилась снігом та льодом і є небезпечним місцем для пересування людей, допоки не буде почищена та посипана сіллю або піском.

Щодо композиції, яка розмістилася посеред парку також є запитання. На одній з голів скульптури є пошкодження. Варіант вандалізму щодо неї не розглядається, адже дефекти присутні помітили одразу на церемонії відкриття.

Всі ці недоліки створюють відчуття того, що оновлення скверу поспішали завершити якомога швидше, адже ремонт і так тривав два роки. Виконавці повідомили, що робота затягнулася через зміну недобросовісних підрядників.

Додамо, що присутні на урочистостях з нагоди відкриття парку щиро подякували мера та виконавців за безпечну і комфортну зону для відпочинку. А от особливо задоволеними та вдячними за сквер залишилися студенти, адже тепер для відпочинку після пар не доведеться їхати до центральних парків – є власний, «студентський» парк. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.