П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На 8 березня – до Чернігова

Нерідко проводиться визначення найцікавіших місць, де варто було би відзначити те чи інше свято. Ось і цього року одним з українських сайтів було запропоновано найкращі 5 обласних центрів України, де варто було б провести весняні вихідні. Чернігівці можуть пишатися, вважає chernigiv-future.com.ua, адже Чернігів – у п’ятірці кращих міст України, до яких варто приїздити святкувати 8 березня.

Звичайно ж, перші місця посіли такі історично-культурні гіганти як Львів, Одеса. Також зацікавив Камянець-Подільський та Чернівці. І п’ятірку кращих закрив Чернігів з його неймовірною архітектурою, гарними краєвидами та унікальними ландшафтами, які хочуть навіть занести до спадщини ЮНЕСКО. Тут вдало поєдналося багатолітнє минуле та сучасність, природа, якої не торкалася людська рука, з культурою та цивілізацією.

У Чернігові багато віків тому було побудовано п’ять церков неймовірної архітектури та краси, відвідуючи які ніби відчуваєш поєднання з Господом та отримуєш Божу благодать. Біля кожної з них – вже осучаснена територія, яка сама є справжнім українським багатством. Біля Пятницької церкви простягається комфортна паркова зона з красивими фонтанами. І подібних унікальних фонтанів у Чернігові багато.

Майданчик поблизу Єкатерининської церкви обладнаний так, щоб можна було споглядати унікальний краєвид, що охоплює собою стародавнє укріплення Детинець з його 12-ма гарматами. Прогулюючись центральними вулицями міста (наприклад, забрівши на вул.. Кирпоноса), легко знайти декілька старовинних будиночків з унікальною історією.

Чернігів цікавий тим, що до його архітектури доклало руку кілька скульпторів та архітекторів. Поєднуючи різноманітні стилі та смаки, місто стало оригінальним та унікальним, цікавим для туристів. Особливо цікавим воно може бути для киян, котрим доволі швидко можна до нього дістатися.

Тож сідайте за кермо чи беріть квиток на потяг – і ласкаво просимо у нашому обласному центрі!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.