П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чого чернігівцям очікувати від цифровізації?

Прем’єр міністр України, Олексій Гончарук, ще на початку діяльності свого уряду заявив про те, що до кінця 2019 року буде створено додаток за допомогою якого можна буде отримати будь яку довідку в електронному форматі. Даний додаток матиме назву «Дія» і має значно пришвидшити та спростити процес отримання документів. Про те, які кроки вже зроблені і чого очікувати українцям в найближчий час, далі й піде мова.

Минуло зовсім не так багато часу, а депутати Верховної Ради України прийняли закон, який з 1.10.2019 року забороняє відправляти документи органам виконавчої влади не в електронному вигляді (виняток складають лише ті документи, які мають бути на папері згідно чинного законодавства), пише Чернігів Майбутнього

Також уряд вже наголосив на те, що мобільний додаток «Дія» невдовзі стане доступним кожному українцю. Найпершим нововведенням сервісу стануть електронне водійське посвідчення та електронний технічний паспорт транспортного засобу. Якщо так трапиться, що водійське посвідчення нового зразка було втрачене або викрадене, то відтепер за допомогою сервісу «Дія» можна буде відновити їх.

Наразі на розгляд вже подано законопроект, який передбачає надання можливості всім власникам транспортних засобів замовляти номера на авто через мережу інтернет. Це значно скоротить черги у МРЕВО і дозволить пришвидшити сам процес виготовлення та отримання номерів.

Цифровізація зачепила і медичну сферу. Так, запуск в маси додатку «Дія» дозволить лікарям видавати електронні лікарняні, які лікар зможе видавати з будь-якого гаджету: телефон, комп’ютер, планшет, ноутбук.
Такі інновації лише початок і Олексій Гончарук запевняє, що вже до 2024 року всі державні послуги будуть доступними онлайн і для цього не потрібно буде постійно витрачати час в чергах. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.