П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Багатостраждальний сквер і одіозна скульптура

Про реконструкцію цього місця говорили і говорять дуже багато. На відкриття скверу з нетерпінням очікували всі і нарешті, 2 грудня 2019 року, це все таки сталось. Про те, який шлях пройшла реконструкція та з якими труднощами довелося зіштовхнутися, далі піде мова на chernigiv-future.

Реконструкцію даного парку розпочали досить давно, трохи більше року тому. Та так трапилось, що підрядник, який на той момент займався вирішенням даного питання, просто припинив роботи. Реконструкція скверу просто заморозилась на невизначений термін. Звичайно, контракт із даним підрядником було розірвано і почались пошуки нового, який зміг би закінчити те, що розпочав його попередник.

Саме тому на весні поточного року проект реконструкції було передано до міської ради на доопрацювання, повторно закупили матеріали і лише після цього почались роботи. Кошторис даного проекту склав 7,8 млн. гривень, де більша частина – це надходження державної субвенції. З міського бюджету на цю ділянку було виділено 800 тис. грн. За новим проектом, до ладу приводили не лише сам сквер, але і територію по вулиці Освіти. Зокрема, було вирівняно місцевість та встановлені зупинки громадського транспорту.

До слова, організація, яка перемогла на влаштування парку в 2019 році, вирішила трошки змінити те, що робили попередники. Вони змінили вкладання доріжок. На загальну суму робіт дана маніпуляція не вплинула, а сквер став гармонійним.

Тепер сквер буде радувати не лише мешканців навколишніх будинків, але і студентів Чернігівського технологічного університету, напроти якого, власне, і розмістилась оновлена ділянка. Такі кроки , як облаштування міських територій, є досить позитивними і місто стає так краще, більш сучасне. От тільки потрібно звернути особливу увагу на обрання компаній-виконавців проекту, щоб потім не заморожувати роботи і не гальмувати загальний розвиток міста.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.