Четвер, 25 Квітня, 2024

У чернігівських тролейбусах активно запроваджуються новітні технології

Віднедавна за проїзд у чернігівських тролейбусах можна розрахуватися не лише готівкою, а й спеціальною транспортною карткою.,приклавши її до валідатора.

chernigiv-future.com.ua дізнавалися подробиці.

Особливо актуальним даний вид оплати став після підвищення вартості проїзду у тролейбусах. Нагадаємо, що з 15 січня разовий квиток зріс в ціні з 3 відразу до 5 гривень. Але для власників транспортних карток підвищення не таке радикальне, для них разова поїздка коштує 3 грн. 95 коп., а для школярів за учнівською транспортною карткою – 2 грн. У зв’язку з такими «бонусами» кількість проданих транспрортних карток за останні тижні суттєво збільшилася. Як повідомляє директор ТОВ «Чернігівська транспортна компанія» Артем Тарасенко, уже 30% пасажирів розраховуються за проїзд транспортними картками.

Головна відмінність такої картки від проїзного – вона не має терміну давності, її можна придбати один раз і надалі просто поповнювати. Зробити це можна в кіосках «Чернігівпресса», які розташовані практично на всіх зупинках громадського транспорту або безпосередньо у тролейбусному депо. Залишок коштів на картці друкується на отриманому квитку. Таким чином після кожної поїздки ви бачите, скільки залишилося грошей.

Такий вид розрахунку за проїзд у громадському транспорті на сьогоднішній день є найсучаснішим, – зазначає Артем Тарасенко. Він зручний як для пасажирів, так і для кондукторів. Крім того, дозволяє бачити реальний пасажиропотік і коригувати маршрути в разі необхідності.

Звичайні місячні проїзні також тепер у вигляді електронної картки. Також у тролейбусі можна сплатити за проїзд безконтактною банківською карткою або за допомогою смартфона. Але вартість поїздки буде як і при оплаті готівкою – к грн. наразі такі способи оплати серед чернігвських пасажирів не дуже популярні.

Наразі електронний квиток діє лише в тролейбусах та автобусах Чернігівського тролейбусного управляння. Приватні перевізники поки що не поспішають запроваджувати такий вид розрахунку на своїх автобусних маршрутах.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.