Четвер, 28 Березня, 2024

Осучаснення лікарні в Корюківці

Корюківська лікарня, яка вже давно потребувала змін та ремонту, нарешті дочекалася свого часу, повідомляє chernigiv-future.com.ua. Відтепер пацієнти та лікарі матимуть змогу перебувати в оновленій будівлі, в якій закінчуються ремонтні роботи. Крім того, всі, хто потребує допомоги, зможуть звернутись до кабінету довіри за необхідною консультацією, швидко здати кров на ВІЛ.

Так, змін за 2 роки зазнало інфекційне відділення: встановлено нові труби, каналізацію та сантехніку в кожній палаті, обладнано пожежну сигналізацію, залито та утеплено підлогу, зроблено вентиляцію, що працює в автоматичному режимі та може підігрівати повітря, розставлено комфортні меблі. Для пацієнтів з небезпечними вірусними захворюваннями обладнано окремий бокс. Нарешті відділення, сучасне та зручне, відкрите для прийому хворих.

Пологове відділення лікарні в Корюківці приймало породіль також і з інших селищ та сіл: з 312  діток лише 123 корюківські мешканці. Тож капітальний ремонт та нові зручності в ньому (такі, як окремі санвузли з душем у кожній палаті) зможуть оцінити молоді матері та їхні родичі з 5 громад. Зроблено 3 платні двокімнатні палати (вартість 200 грн. на добу), де разом з жінками, які щойно стали мамами, можуть знаходитись їхні чоловіки чи бабусі немовлят. У таких приміщеннях встановлено диван та стільці, холодильник та мікрохвильову піч, телевізор.

Нині ремонтують гінекологію, щоб жінки мали змогу проходити огляди у комфорті. Закуплено новий УЗД-апарат, вено-сканер, тест на визначення білірубіну, лампи для лікування жовтяниці та обладнання для реанімації новонароджених. Використання всієї цієї техніки допоможе точніше та швидше встановлювати діагнози, а також якісніше лікувати хворих.

З такими змінами, а також тими, які ще чекають на лікарню, в неї є всі шанси отримати звання лікарні інтенсивної терапії при Північному госпітальному окрузі, якого вона так прагне.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.