Субота, 20 Квітня, 2024

Нова кардіологія – можливість подовжити життя

Хвороби серця стають для українців частим супровідником неправильного способу життя. Тож здатність до їх раннього діагностування та покращеного лікування – це справжня можливість подовжити життя, впевнена chernigiv-future.com.ua. Тому ще 5 років тому керівництво лікарні задумалося над створенням окремого структурного підрозділу, яке б могло надавати відповідну всеохоплюючу кардіодопомогу пацієнтам.

Завдяки відкриттю 7 лютого 2019 року нового кардіохірургічного відділення на базі Чернігівської міської лікарні № 2 у мешканців міста з’явилася можливість лікуватися від ішемічного сердечного захворювання, лежачи на власному стаціонарі. Тепер лікарня № 2 матиме можливість надавати медичну допомогу у вигляді операцій на відкритому серці, яких лише у 2018 році було зроблено понад 300.

Під час відкриття було проведено конференцію між колегами з різних областей України. Вона була присвячена важливим питанням розвитку кардіохірургії. Було зазначено, що планується на базі відділення проводити супровід вагітних жінок, що мають проблеми із серцем. Розглядалися можливості та перспективи розвитку такого інноваційного напрямку як інтервенційна кардіологія у нових приміщеннях.

Нова структура розрахована на 15 місць, розміщених у дво- та тримісних палатах. Створена вона була на власні кошти лікарні. Керувати нею буде відомий кардіохірург І. Венгер Тут будуть проводити усі необхідні процедури та маніпуляції, а відокремлення дозволити розширити спектр надаваних медичних послуг. Працюватимуть у відділенні відомі, талановиті лікарі Чернігова, які вже врятували немало життів.

Відкриття кардіохірургії – це важливий крок до здоров’я чернігівців. Завдяки роботі високопрофесійних, талановитих кардіохірургів області буде врятовано та збережено життя ще багатьох співгромадян. Велика пошана та уклін Чернігівській міській лікарні № 2 за її новації, а лікарям – за їх безцінну працю.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.