Вівторок, 30 Квітня, 2024

Афіша Чернігова

В тихий осінній вечір відкиньте всі клопоти і насолоджуйтеся відпочинком разом з рідними і близькими. А що може бути краще, ніж відвідування театру, концерту улюбленого виконавця, художньої виставки або музичного вечора? Відомо, що найбільш значущі заходи проходять в столиці, а й в інших куточках нашої країни: Одесі, Харкові, Сумах, Львові, Дніпрі та в інших містах теж насичена культурна програма. Чернігів знаходиться недалеко від Києва, тому тут культурне життя б’є ключем. Афіша заходів Чернігова вражає різноманіттям: театральні вистави (https://ticketsbox.com/chernihivtheatre/), кіносеанси, футбольні матчі, фестивалі, концерти. Ніхто не буде розчарований, до того ж, багато заходів підходять для відвідування всією сім’єю. Виберіть необхідний захід, замовте квиток онлайн і насолоджуйтеся відпочинком.

Заходи в Чернігові

У Чернігові постійно проходять заходи, які цікаво відвідати і дорослим і дітям. Особливо, різноманітністю відрізняється афіша обласного драмтеатру ім. Шевченка.

Кілька цікавих фактів про театр

  • Заснували театр в 1926 році в місті Кіровоград (Кропивницький), спочатку він був пересувним і тільки в 1934 році, коли трупу відправили на освоєння нової Чернігівської області, театр влаштувався в Чернігові.
  • Під час Другої світової війни трупа продовжувала виступати для солдатів і партизанів. Коли в 1943 році місто було звільнено, колектив возз’єднався і відродив театр в приміщенні Єлецького монастиря.
  • В кінці 50-х театр перебрався в відбудоване нове приміщення, в якому знаходиться до цих пір.
  • Статус академічного театр отримав в 2001 році.
  • У театру пристойний список нагород і досягнень, він гастролює не тільки по Україні, але і за кордоном. Багато постановок високо оцінені міжнародними нагородами і номінаціями.
  • Крім класичного репертуару (твори українських і зарубіжних драматургів), драмтеатр робить постановки талановитих драматургів сучасності, а також приймає у себе трупи, що гастролюють, з інших міст і навіть країн.

Театральні постановки

г

 

На сайті театру можна знайти розклад майбутніх прем’єр, не полінуйтеся заглянути і подивитись що-небудь для себе. Восени колектив порадує безліччю цікавих театральних постановок: від класики до сучасності. Також сюди завітають артисти зі всієї України в рамках гастролей. Ось кілька гучних прем’єр, які вже впали в око глядачеві, деякі – не одному поколінню глядачів.

“Наталка-Полтавка” – одна з видатних п’єс в українській літературі. Іван Котляревський відкрив українську драму своїм твором кілька століть назад. Сьогодні ж – цей спектакль ставлять на кращих сценах України і світу, адже він так добре відображає українські менталітет і звичаї. У чернігівському драмтеатрі ставлять п’єсу не в перший раз, але постійно збирають аншлаг і зривають оплески. Яскраві народні образи, іскрометний гумор, геніальний музичний супровід – колектив розкриє всі грані свого таланту.

“Кайдашева сім’я” – соціально-побутова п’єса Нечуя-Левицького не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Чернігівський драмтеатр ім. Шевченко відтворить класичні образи сім’ї Кайдашенко. Комічні ситуації, протистояння “батьків і дітей”, сімейні чвари – все це продовжує хвилювати глядачів, тому вас чекає неповторна інтерпретація класичного твору талановитим колективом.

“Вільні метелики” – п’єса відомого американського драматурга Леонарда Герша. Пронизлива історія кохання сліпого хлопця і самотньої дівчини, які знайшли щастя в одні одних. На цю романтичну історію добре сходити з другою половинкою і насолодитися майстерною грою талановитих акторів Чернігівського драмтеатру.

Якщо ви не належите до завзятих театралів, тоді можете глянути на сайті Тікетсбокс багато цікавого на афішах Чернігова. Квитки ви можете придбати в касах або онлайн. І – вперед за новими враженнями!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.