Вівторок, 30 Квітня, 2024

Рекордні 19 мільйонів гривень на STEM-освіту

Нещодавно у  Чернігові провели перший конгрес з приводу STEM-освіти, під час якого обговорили актуальність втілення та подальшого розвитку STEM-напрямку у Новій українській школі, шляхи вдосконалення навичок дітей у науках математичного характеру, а також розглянули профорієнтаційні питання, пише chernigiv-future.com.ua.

Захід було організовано за сприяння голови облдержадміністрації Андрія Прокопенка. Головним організатором заходу виступила громадська організація «Центр освітніх реформ Наші діти», яка з 2019 займається проблемами у сфері освіти.

До участі у конгресі було запрошено вчителів, діячів у сфері освіти, бізнесменів, громадських діячів та керівників місцевого самоврядування.

Головними питаннями, які розглядали у ході обговорення стали людський капітал та значення STEM-освіти для українців з урахуванням досвіду інших держав.

Важливо розуміти, що термін STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) застосовується для тлумачення освітнього напрямку, який об’єднує такі сфери як наука, технології, інженерія та математика. Впроваджувати у навчальні плани його почали ще у 2015 році.

Розпочати захід отримав нагоду Андрій Подорван – заступник голови Чернігівської ОДА. У своїй промові він висловив свою думку з приводу стрімкого прогресу і зазначив, що кожен має крокувати у ногу зі змінами, щоб не втрачати конкурентоспроможність на ринку праці. Також заступник голови підкреслив необхідність STEM-освіти, адже вона допоможе готувати учнів до роботи з новітніми технологіями і сучасними науковими методами. Також він упевнений, що застосування STEM-освіти неодмінно призведе до підвищення і зміцнення позицій держави у світових масштабах.
Не обійшлося і без питання фінансування STEM-освіти у Чернігові. Ірина Василашко – представниця Інституту модернізації змісту освіти у своїй промові повідомила, що держава сприяє розвитку освітньої галузі і допомагає у фінансуванні. Таким чином, державний бюджет 2020 року передбачає закупівлю STEM-лабораторії на суму 19 мільйонів гривень.

Завершили захід підписанням меморандуму про співпрацю щодо застосування новітніх технологій у шкільній та позашкільній освіті між Чернігівською облдержадміністрацією та ГО «Центр освітніх реформ Наші діти».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.