Четвер, 25 Квітня, 2024

Собачі консерви: всі «за» і «проти»

Навколо консервів для собак постійно ведуться суперечки щодо того, чи можна регулярно годувати ними вихованця і наскільки вони корисні. Відразу відзначимо, що одними лише консервами обходиться не варто: в раціоні тваринного обов’язково повинні бути присутніми натуральні продукти, такі як м’ясо, крупи та деякі види овочів. А ось в якості регулярної добавки вони підходять ідеально. Давайте розбиратися, чому.

Консервований корм зовні нагадує звичайну тушонку, та й зміст має схожу. Тут також присутній м’ясо (кролятина, курка, яловичина, свинина і т.п.), невеликий відсоток жиру, оброблених овочів і різних корисних вітамінів. Залежно від виробника, співвідношення компонентів може відрізнятися, але в будь-якому випадку близько 90% складу припадає на м’ясо. Виняток – лікувальні консерви, які призначаються ветеринаром в період дієти або хвороб.

Плюси і мінуси

До плюсів собачих консервів можна віднести:

  1. Більш приємний смак і аромат. У консервах містяться спеціальні добавки, які сильно збуджують апетит – це чудова новина для власників собак, які мало їдять.
  2. Легше засвоюються організмом. З цієї причини їх часто призначають собакам з нездоровою печінкою або в післяопераційний період. Пояснюється це тим, що ізолят соєвого білка (легко засвоюється білок) дуже практично ніяк не навантажує печінку. Це стосується тільки високоякісних сертифікованих консервів. Такі можна купити тут: https://www.zootovary.com/konservy-dlya-sobak-c-22_30.html.
  3. Позбавляють від необхідності готування. Відкрив, насипав і забув – що може бути краще для людей, які багато часу проводять на роботі і просто не мають можливості серйозно займатися раціоном харчування тваринного?
  4. Знижений ризик виникнення ниркових каменів в порівнянні з натуральною їжею. Це обумовлено низьким вмістом шкідливих солей.
  5. Ідеальне рішення для подорожі або тривалої прогулянки. Компактна і легка банка консервів з висококалорійним і ситним обідом – те, що потрібно під час тривалої дороги або пікніка на природі.

домик

З недоліків собачих консервів – тварини до них досить швидко звикають, так як вони дуже смачні і ситні. З цієї причини їх рекомендується давати разом з якою-небудь іншою їжею: рисом, пшеничною кашею і т.д. Другий важливий мінус – консерви не можуть повністю замінити натуральну їжу. Втім, від них це і не потрібно: вологий корм зазвичай виступає в якості ситної і корисною добавки.

Все вищесказане стосується лише якісних консерв. Купувати корм економ-класу не рекомендується, так як їх склад часто не відповідає дійсності. Звертайтеся тільки в перевірені магазини з гарною репутацією. Вивчайте відгуки і склад запропонованих товарів, щоб не помилитися при покупці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.