Субота, 20 Квітня, 2024

Дитячий садок в Краєзнавчому музеї

Дізнаватися про природу та історію рідної землі надзвичайно цікаво та корисно, особливо якщо є можливість побачити своїми очима певні речі з минулих сторіч. Місто Прилуки піклується про своїх найменших мешканців та їх кругозір. Наприклад, у Прилуцькому краєзнавчому музеї придумали ноу-хау: щоб батькам з малечею було зручніше знайомитися з історією рідного краю, вони запропонували зробити своєрідний дитячий садочок при музеї, повідомляє chernigiv-future.com.ua.

Це не зовсім той садок, який спадає на думку, коли чуєш подібне слово, звертає увагу chernigiv-future.com.ua. Скоріше, планується зробити своєрідний куточок, де маленькі діти віком до 5 років зможуть в ігровій формі освоювати різноманітний матеріал, пов’язаний з історією рідного краю та його природою. Благодійний фонд «Аграрна родина Чернігівщини» 6 лютого 2019 року видав музею благодійний сертифікат на втілення своїх намірів у життя. Таким чином, Краєзнавчий музей зможе на 15000 грн. купити різноманітні пуфи та м’які стільчики, на яких сидітимуть діти під час відвідування будівлі. Вручено було сертифікат першим дітям, охочим побувати у музейному дитсадку.

Дітлахи зможуть знайомитися з певними предметами, беручи їх у руки та отримуючи тактильні відчуття, які збережуться на певний час у дитячій пам’яті. Під час гри дітям буде розповідатись цікава казочка про Чернігівщину. Розповідь про історію в такому вигляді буде і простіше, і легше засвоювати малюкам, ніж сухі історичні факти. Під час оповіді малеча зможе розглядати різноманітні предмети старовини.

Впровадження музейного дитсадка зробить знайомство з історико-культурними цінностями батьківщини доступнішим, цікавішим та значно зручнішим як для дітлахів,так і для їх батьків та старших братиків, сестричок. Малюки не будуть втомлюватись під час оглядин, забираючи маму та тата від перегляду експонатів. Вивчення старовини стане неймовірно цікавим та пізнавальним процесом для людей різних поколінь.

Завдяки впровадженню подібної новації до Краєзнавчого музею матиме змогу прийти більша кількість відвідувачів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.