П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Безвізовий режим. Європейський Союз впроваджує попередню онлайн-реєстрацію

З 11 червня 2017 року між Україною та країнами Європейського Союзу діє безвізовий режим. Відповідно громадяни України мають право виїзду до країн ЄС не офорлюючи візу. Аналогічні умови для перетину кордону України діють для громадян ЄС. Як відомо, без візи можливо перетнути кордон країн Євросоюзу власникам біометричних паспортів.

chernigiv-future.com.ua повідомляє, що з 2021 року подорожувати за безвізом до ЄС буде можливо з меншою кількістю недоречних сюрпризів, поїздки буде змога прогнозувати в більшій мірі.

ЄС вводить на глобальному рівні електронну систему безпеки. В рамках вищезазначеної системи передбачено здійснення попередньої онлайн реєстрації осіб, які мають намір поїхати (безвіз) до ЄС.

Новації відчують громадяни всіх держав світу, де наявний безвіз з ЄС, зокрема, Канада, Україна, США та Австралія. Якщо особа планує подорожувати в ЄС, то раз у три роки необхідно пройти онлайн-реєстрацію в ETIAS. За реєстрацію стягуватиметься плата в сумі 7 євро, але для осіб, які не досягли 18 років проведення реєстрації здійснюватиметься безкоштовно. Строк реєстрації – 3 роки (обмеження на кількість поїздок не вводитимуть). По складності проходження реєстрації буде аналогічним онлайн реєстрації авіаквитка.

Якщо особа попередньо порушувала європейські міграційні правила, то з введенням онлайн-реєстрацію в ETIAS такі особи завчасно будуть попереджені про труднощі із виїздом до країн Євросоюзу.

Звертаємо Вашу увагу, що нововведення почнуть діяти з 2021 року. На теперішній час порядок виїзду до ЄС залишається незмінним.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.