Субота, 27 Квітня, 2024

Планується спорудження нового храму

Чернігівщина з її невимовно гарними краєвидами, багатими водними ресурсами та зеленими  лісами є справжньою північною перлиною на карті України та світу. Територія області увійшла в історію держави та навіки закарбувалася в ній. Земля її повниться культурними та архітектурними пам’ятками. Проте встановлені протягом минулих років пам’ятники та зведені кілька сторіч тому споруди – це не межа фантазії. Донині у містах та містечках області встановлюють нові стели, дошки пошани, постаменти, будують каплички, проводять реконструкції церков тощо.

Чернігів у цьому сенсі не відстає від інших міст країни та області. Так, розповідіє chernigiv-future.com.ua, було подано до Чернігівської міськради пропозицію щодо зміни місцевої архітектури за рахунок спорудження ще одного храму. Зводити його повинні на площі Героїв Сталінграду, 1. Це буде не просто церква для прихожан, а справжній культурно-освітній центр для православних парафіян.

Згідно прохання громади Української православної церкви парафії Святителя Феодосія, у постійному користуванні якої знаходиться близько 2 га землі, на цій землі буде розташовано центр духовної та естетичної освіти та виховання для дітей, підлітків. Разом з тим, планується зробити тут же приміщення, де юнаки та дівчата зможуть проводити різноманітні заняття з праці чи художнього мистецтва. Питання щодо надання дозволу щодо розробки документації по проекту буде розглянуте на черговій березневій сесії Чернігівської міської ради.

Подібні заклади, що вчать молодь бути духовно освіченими, мислити не з точки зору світських благ, а з огляду на найвищі людські цінності, дуже важливі для кожного міста і селища. Завдяки подібним заняттям юні чернігівці не лише познайомляться зі Святим писанням, але й матимуть змогу отримувати цікаву інформацію щодо різних сфер свого життя. В них з’являться гарні друзі та духовні наставники, а це у сьогоднішніх реаліях дуже важливо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.