Субота, 20 Квітня, 2024

Чернігівських підприємців навчили отримувати гроші від міжнародних спонсорів

Бізнес – фундамент будь-якої економіки. У провідних державах світу 40-70% ВВП становлять прибутки малого та середнього бізнесу. У нашому випадку, як для аграрної країни, необхідно зосередити увагу та закласти основи для розвитку дрібих фермерьких господарств. Беручи за приклад розвиток аграраної галузі в США слід відмітити, що фермер був основною “фігурою” в зазначеній сфері. Відновленню Німеччини в повоєнні роки сприяв аграрний розвиток. Капітал отриманий від фермерських господарств був взяти за основу при розбудові промисловості в державі.

chernigiv-future.com.ua інформує, що посилення підтримки з боку Євросоюзу може дати чернігівським бізнесменам шанс розвиватися в бажаному напрямку. Цьому був присвячений семінар «Європейські інструменти для розвитку малого і середнього бізнесу України», який пройшов у Чернігові.

Лише окремі підприємства залучили європейську фінансову допомогу для розвитку виробництва або навчання своїх співробітників найкращих практик ведення агробізнесу в Європі. А більшість підприємців взагалі нічого не знають про такі можливості.

Щоб виправити ситуацію протягом двох днів учасники зустрічі дізнавалися про фінансові установи, фондах і програмах, за якими надаються кредити і гранти на розвиток агропромислового сектора.

Також бізнесмени отримали інформацію про те, яку допомогу можуть надати громадські організації та дорадчі служби по організації навчання підприємців, пошуку партнерів, підготовці проектних пропозицій та інше.

Учасники семінару також тренувалися представляти власну справу, формувати бізнес-ідеї і враховувати вимоги грантодавців при написанні проектних заявок.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.