П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Особливості Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів в Чернігові

На базі Агенції регіонального розвитку в Чернігівській області та за підтримки делегації Представництва Євросоюзу в Україні працює Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів. Він знаходиться в Чернігові. Далі на chernigiv-future.

В лютому на брифінгу про це повідомив Посол Європейського Союзу в Україні, який також є головою Представництва ЄС в Україні, – Матті Маасікас. Він говорив про те, що дуже хороший рівень компаній з Чернігова дозволив їм вийти на глобальний рівень. Саме для підтримки таких компаній, для підтримки малого і середнього бізнесу створили цей бізнес-хаб.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко розказав, що Центр матиме свій бізнес-акселератор. Також працюватиме ІТ-школа з допомогою шведських партнерів. На території Центру проводитимуться різноманітні тематичні заходи. вони будуть направлені на розвиток підприємництва, нових інновацій або ж стартапів.

Такий бізнес-хаб допоможе створити нові робочі місця і дасть поштовх розвитку економіки. Адже нові місця надає зазвичай саме малий або середній бізнес.

Кошти Державного фонду регіонального розвитку і надані кошти з обласного бюджету були направлені на реконструкцію приміщень. Використали близько 5,3 млн. гривень.

В чому суть хабів?

В 90-х роках 20 століття роль своєрідних хабів виконували ресторани, нічні клуби. Потім були галереї, арт-центри. Саме в цих місцях підприємці обмінювались своїми ідеями. Приблизно 2 роки тому цю нішу зайняли коворкінги і арт-простір. 

Вже зараз на зміну прийшли більш професіональний, креативний і одночасно більш технологічні формат громадських місць. Вони створені спеціально для великих міст  – хаби. По суті, це поєднання коворкінгу, арт-центру, галереї і навіть технопарку.

Більшість успішних хабів поєднує декілька основних рис:

  • Розташування. Це важливо для постійного потоку людей. Тому центр міста, зазвичай, найкраще місце.
  • Простір. Для вміщення різних форматів роботи потрібні чималі площі. Тому вкрай важливо знайти досить просторе місце.
  • Майже коворкінг. Додаткові сервіси коворкінга в хабі мають бути: гардероб, душ, місце для їжі, зручне місце для роботи.
  • Акцент в інноваціях. Саме інновації відрізняють хаб від коворкінгу. Великі площі дають можливість здійснювати освітні проекти, які необхідні для передачі знань і вмінь.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.