П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Мені на Чернігівщині замість котельні побудують церкву

Як повідомляє chernigiv-future.com.ua, багата на храми Чернігівщина зможе похвалитися ще однією архітектурною будівлею. Скоро усі місцеві парафіяни греко-католицької віри зможуть відвідувати не звичайний будинок (як це відбувається нині – у будівлі підприємця В. Кондакова), а справжній храм. У місті Мена збираються збудувати греко-католицьку церкву Успіння Пресвятої Богородиці.

Нині усі вірячи (а їх у Мені нині приходить на службу до 25 осіб) під час богослужінь, що відбуваються українською мовою, згадують Папу Римського, моляться за мир і злагоду, людське життя, добробут. Зазначимо, що греко-католицьке віросповідання найбільш поширене на Західній Україні. Мешканці Східної та Центральної її частини більше ходять до православних церков. Тому у більшості сіл, селищ та невеликих містечок греко-католицьких храмів не будують. Чернігівська область зовсім скоро вирізнятиметься серед інших у цьому питанні.

Згідно наданих роз’яснень адміністратором прихожан Успіння Богородиці, зводити храм планують на місці котельні, яка була збудована задля обігріву багатоповерхових будинків кілька років тому. Оскільки функцію свою на даному етапі котельня не виконує, будівля не використовується, пуста та забута, то греко-католицька громада має намір викупити її.

Оскільки будівля котельні розташована неподалік від недобудованої школи, то дехто вважає, що Господню обитель хочуть побудувати саме на цьому місці. Проте, як запевняє адміністратор прихожан, цю будівлю планують лише частково задіяти під церковний соціальний центр «Карітас» (від латинського «любов»).

Усі дії, пов’язані з викупом приміщення, як і вимагає того чинне законодавство відносно державного та комунального майна, а також майна громад, відбуватимуться прозоро, через влаштування аукціону. Тендер буде проведено на спеціальному сервісі державних закупівель «Прозорро».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.