Четвер, 25 Квітня, 2024

На трасі Київ-Чернігів встановлено відбійник нового типу

Нещодавно, на трасі Київ-Чернігів (транспортна розв’язка біля Південного під’їзду до м. Чернігів) було встановлено відбійник, виконаний по новим технологіям. Головна відмінність від попередніх моделей — удосконалена демпферна система з амортизаторами. За рахунок цього, відбійник знизить рівень тяжкості травм та спасе не одне життя в разі ДТП.

Журналісти інтернет-видання chernigiv-future, провели невелике дослідження, з метою порівняння ефективності цієї конструкції з попередніми. Згідно з офіційними джерелами, зазначений розмежовувач відмінний від звичайного тим, що в кінці конструкції змонтовано систему з амортизаторами. При зіткненні автомобіля з краєм відбійника, він деформується, проте не розриває кузов транспорту. У разі, якщо транспортний засіб протаранить бік металевої конструкції, вона не деформується, на відміну від звичайної.

За попередніми даними, отриманими від працівників дорожніх служб, ця система зменшить кількість трагічних випадків під час ДТП та загалом допоможе врятувати життя водіям та їх пасажирам у критичних ситуаціях.

Для прикладу, вже був резонансний  випадок трагічного ДТП у Вінницькій області. Тоді водій автомобіля не впорався з керуванням та врізався в бар’єр, що спричинило розрив авто навпіл. Водій та пасажири загинули. Шанси вижити у зазначеній ситуації могли б зрости у рази, якби на той час відбійник був обладнаний системою амортизаторів.

Нова конструкція відбійника відповідає європейським стандартам. У 2019 році в рамках Урядової програми по підвищенню безпеки дорожнього руху на українських шляхах до 2020 року заплановано встановлення ще декількох таких демпферних систем на території Чернігівщини.

Відбійники з демпферною системою активно встановлюються не лише на Чернігівщині, а й на Одещині та Вінниччині. Тому маємо надію, що безпека на дорогах, з кожним роком буде покращуватись.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.