Четвер, 25 Квітня, 2024

Доля комуністичного ресторану на Чернігівщині

Останні 6 років в Україні активно проводяться заходи декомунізації – перейменовуються міста, вулиці, зносяться історичні пам’ятки, пов’язані з Радянським Союзом. Проте це не заважає існуванню деяких закладів, які своєю діяльністю нагадують про ті часи, пише chernigiv-future.com.ua.

Один із таких закладів успішно функціонує і у Чернігівській області, а саме у місті Прилуки. Радянські прапори, герби, лозунги, портрети Сталіна, Леніна та Хрущова, серпи, молоти та самовари – усе це можна побачити у ресторані під відповідною назвою, – «Хрущовка».

1

Коментарів щодо такої ідеї ресторану не можуть дати ні власники, ні працівники – говорять, що це всього лише дизайн приміщення, який не має на меті образити чиїсь почуття і не містить пропаганди. Додають, що саме у такому стилі заклад існує вже близько 8 років і за цей час знаходились люди, які його критикували, але є й ті, які залюбки приходять сюди за їжею, яка нагадує радянські часи та за атмосферою.

Про факт порушення цього закону до Національної поліції повідомили активісти Прилук. Правоохоронцями одразу ж було відкрито кримінальне провадження за фактом недотримання законодавства. Наразі з’ясовуються деталі справи про використання символіки комунізму у закладі харчування.

З’ясовується, що це не перша скарга на ресторан – про нього у столиці знають вже приблизно 2 роки і його господарів вже не раз попереджали про можливі наслідки, але ніяких зрушень не спостерігалося.  Проте вже зараз, після написання заяви до поліції, власники ресторану починають діяти у власних інтересах – зняли портрети вождів та прапори.

Варто зазначити, що закон, який передбачає звільнення українських територій від комуністичної ідеології почав діяти ще у 2015 році, а у разі  його недотримання власниками закладу передбачається покарання у вигляді 5 років обмеження волі, а також конфіскацію майна.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.