П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Телемедицина в Корюківці

Телемедичну мережу з повним циклом дистанційної діагностики впроваджено у Корюківському центрі первинної медико-санітарної допомоги (ЦПДСМ). Про це згідно офіційних даних повідомляє chernigiv-future.com.ua .

В ЦПМСД наявний діагностичний мобільний комплекс IDIS – новітнє обладнання, що дає можливість отримати діагностичні  дані про пацієнта, передавати їх для консультації в онлайн режимі з фахівцями районних та обласних лікувальних установ, обробляти їх в медичній картці.

За даними ТОВ «Медстар Солюшенс», конструкція мобільного діагностичного комплексу IDIS має головний модуль та інтегровані з ним діагностичні прилади для проведення зняття основних показників стану здоров’я хворого.  Набір вміщається у компактну медичну сумку-укладку. Він зручний для використання в амбулаторіях, фельдшерсько-акушерських пунктах, амбулаторіях  та при наданні медичної допомоги хворому вдома.

Мобільний діагностичний комплекс дозволяє зробити ЕКГ, також він розрахований на проведення перевірки рівня цукру в крові, функцій дихання, вимірювання тиску у пацієнта та температури тощо. Отримані дані в результаті перевірки дані розміщуються в електронній карті хворого, тому навіть дистанційно сімейний лікар має можливість ознайомитися з результатами обстеження, робить подальші призначення. Директор компанії «Медстар Солюшенс» Сергій Розумний пояснив, що після отримання результатів обстеження (для отримання консультації від фахівців вузького профілю) їх можна відправити в тубдиспансер, кардіодиспансер чи в обласну лікарню. Тому медичний працівник на основі результатів обстеження може проконсультувати пацієнта щодо діагнозу та лікування.

Проект введення телемедичної системи у медичних закладах Чернігова (5 медзакладів) та в 11-ти центрах первинної медико-санітарної допомоги районного рівня вже завершується. Проект було розгорнуто на підключеної до eHealth медичної інформаційної системи РІМС «Медстар», з модулем «Телемедицина».

Вищезазначені нововведення передбачають проведення фахівцями обласних медичних закладів консультацій в онлайн-режимі  для сімейних лікарів. Крім того фахівці можуть провести консиліум чи обмінятися досвідом онлайн, а пацієнти – отримати консультації від  фахівців вузького профілю, не відвідуючи лікарню.

Згідно офіційних даних на Чернігівщині впровадження телемедицини (медичні заклади первинної ланки) проводиться в Бахмацькому, Ічнянському, Парафіївському, Корюківському, Куликівському, Носівському, Семенівському, Сріблянському та Коропському районах.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.