Четвер, 25 Квітня, 2024

Село на Чернігівщині може отримати мільйонні доходи

Одне з важливих питань на сьогодні – це розвиток сіл шляхом відкриття у сільській місцевості заводів, фермерських господарств тощо. Створення нових виробничих підприємств дало б змогу зменшити показник безробітних серед населення. Нещодавно було піднято питання будівництва склозавода у селі Ваганичі, Городнянського району, Чернігівської області. 

chernigiv-future.com.ua повідомляє, що ТОВ “Сенд індастрі” корпорації “Стюарт інженерінг” купило земельну ділянку більше ніж 100 га на території Городнянського району. Зазначене підприємство спеціалізується на виробництві скла та зацікавлене в будівництві склозаводу в селі Ваганичі, оскільки надра там багаті покладами кварцового піску, що є сировиною для виробництва скла.

На теперішній час товариство, яке придбало землі включаючи надра, звертається до депутатів  з проханням надати дозвіл на користування надрами. Мотивують це прохання вони тим, що це потрібно для побудови заводу по виробництву скла.

Тільки з другої спроби депутати проголосували за надання дозволу на користування надрами. Питання спірне, та як виявилось, не легко давалось депутатам, оскільки думки їх розділилися. Деякі підтримували підприємство-інвестора, інші – ні. Перше голосування показало, що лише 22 депутати підтримують рішення надати дозвіл на користування надрами.

За ініціативи депутата Валерія Куліча було внесено пропозицію повернутися до голосування повторно. При повторному голосуванні вже 35 депутатів підтримали рішення надання дозволу. В результаті ТОВ “Сенд індастрі” надано дозвіл на користування надрами.

Директор ТОВ “Сенд індастрі” презентував бізнес-план та проект створення склозаводу. Згідно бізнес-плану інвестиції сягають 250 мільйонів доларів. Підприємство зареєстроване в с. Ваганичі, що передбачає отримання в місцевий бюджет колосальних коштів від сплачених підприємством податків. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.