Субота, 20 Квітня, 2024

На утримання фонтанів Чернігів витратить 2,4 мільйона гривень

Управління житлово-комунального господарства у Чернігові провело тендер на поточний ремонт фонтанів у місті. Про це chernigiv-future.com.ua інформує згідно з даними з сайту публічних закупівель ProZorro.

Перемогу в торгах здобула фірма ТОВ “Строй Інвест Буд”. На проведення ремонтних робіт мають витратити 2,4 мільйона гривень. У торгах також брав участь приватний підприємець – Михайло Потоцький, але сума, яку він пропонував витратити на ремонт була більш високою.

ТОВ “Строй Інвест Буд” очолює Роман Плеканчук, який раніше працював на комунальному підприємстві “Чернігівводоканал”. Фірма буде обслуговувати всі чернігівські фонтани протягом року.

В Чернігові функціонують сім фонтанів у Центральному парку, світло-динамічні фонтани (просп. Миру), шість фонтанів біля Палацу урочистих подій. Крім того, у Чернігові діє світло-музичний фонтан на просп. Миру, музичний фонтан в сквері імені М. Попудренка, три світло-динамічні фонтани в сквері імені Богдана Хмельницького тощо.

Чернігівський музичний фонтан у сквері ім Попудренка відкритий у 2008 році за кошти Чернігівського благодійного фонду “Рідний Чернігів”.

Світломузичний фонтан в Чернігові відрізняється від інших аналогічних фонтанів, які є на території України тим, що має оригінальне оформлення чаші, а саме чаша завершується ободом з ламаних форм. Камінь лабрадорит став основою для створення чаші фонтану. У весняний та літній період чернігівці та гості міста залюбки прогулюються біля фонтанів.

Світломузичний фонтан – це краса, яка зачаровує. Світло-музичне шоу має подвійний ефект, воно надзвичайно грандіозне! Струмінь води під час шоу сягає 10 метрів у висоту, ніби виконує танець під музичний супровід. Виступи фонтанів не залишать байдужими навіть вимогливих відвідувачів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.