Субота, 27 Квітня, 2024

У Чернігові встановлюють сучасні сміттєві майданчики з підземними контейнерами

На сьогодні в Чернігові вже встановлено п’ять сучасних сміттєвих майданчиків з підземними контейнерами. chernigiv-future.com.ua повідомляє, що згідно з даними наданими начальником комунального підприємства “АТП-2528” Русланом Волокою у Чернігові заплановано встановлення майже двадцяти п’яти сміттєвих майданчиків вищевказаного зразка.

На кожному встановленому майданчику розміщується близько трьох сміттєвих контейнерів. Нові сміттєві майданчики облаштували на вулиці Пухова, але зараз на них ще не укладено плитку, тому повноцінно користуватися новинкою мешканці зможуть лише після завершення всіх робіт.

Начальник КП “АТП-2528” Руслан Волока зауважив, що один пластиковий контейнер вищевказаного зразка має місткість три кубометри сміття. Контейнери старого зразка по рентабельності та місткості значно програють, оскільки вони вміщують лише близько одного кубометра сміття.

Конструкція сучасних контейнерів має принцип “відро у відрі”.

На одному сміттєвому майданчику комунальники можуть розмістити від одного до трьох контейнерів нового зразка, загалом кількість контейнерів визначатиметься з врахуванням кількості мешканців прилеглих будинків.

Для вивозу сміття з сучасних контейнерів комунальне підприємство закупило дві одиниці техніки з маніпуляторами. При вивантаженні сміття кран мають зачепити за верхню частину контейнера, і в той час як основна частина залишається у землі, з внутрішньої частини контейнера заберуть сміття.

Інноваційні підземні сміттєві контейнери візуально виглядають значно сучасніше та завдяки тому, що сміття знаходиться під землею, зникає проблема розповсюдження викинутого сміття по прибудинковій території.  

Нові технології – це добре, але всім потрібно пам’ятати, що чистота міста залежить від кожного мешканця та його ставлення до довкілля.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.