Вівторок, 23 Квітня, 2024

Чернігівська ТЕЦ закупала вугілля ДНР

З початку 2019 року горючий ресурс доставлявся в Україну транзитними шляхами через кордони республіки Білорусь та Російської Федерації з метою застосування на Чернігівській ТЕЦ, пише Чернігів Майбутнього

Видобуток вугілля відбувається на території, що не контролюється Україною, а імпортується на її території транзитними шляхами через сусідні країни. Тобто, фактично, відправником даного товару виступають білоруські підприємства, а от походження ресурсу – російське. Підтвердження цьому факту надають вантажно-митні декларації.

До того ж, у ході вивчення справи було з’ясовано, що гроші, виручені у результаті таких угод, фінансують незаконні збройні дії у східній частині України.

Підставами для ввозу кам’яного вугілля є зовнішньоекономічні контракти юридичних осіб – резидентів України та їх партнерів-іноземців, а саме – ТОВ “ЦЕНТР БІРЖОВИХ ОПЕРАЦІЙ” ТА ТОВ “НЬЮ АРК ІСТ”, які підписали угоди щодо купівлі-продажу з компаніями-нерезидентами. Мова йде про юридичних осіб, які зареєстровані у Польщі та Швейцарії.

У цій ситуації ТОВ “НЬЮ АРК ІСТ” є покупцем кам’яного вугілля, а от ТОВ “Технова” є кінцевим вантажоотримувачем товару.

Розрахунки за товар проводилися на рахунках, відкритих у ПуАТ “КБ “АКОРДБАНК”. Дані для подальшого з’ясування обставин, разом з проханням про відкриття тимчасового доступу до секретної інформації, що охороняється законом, були подані слідчим з особливо важливих справ слідчого відділу СБУ Чернігівщини до Деснянського суду.

Після детального вивчення та дослідження матеріалів даної ситуації, якими обґрунтовується звинувачення, суддя Лямзіна задовольнила клопотання і зобов’язала ПуАТ “КБ “АКОРДБАНК” надати інформацію, яка становить банківську таємницю. У результаті відповідні документи та доступ до справи було надано чотирьом слідчим СБУ.
Зазначимо, що наразі слідство за даною справою триває.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.