П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Відтепер всі фейки стануть помітними

Нещодавно стало відомо про те, що вся інформація, яка має ознаки маніпуляцій або не правдиві свідчення з 2020 року в «Фейсбук» стане виділятись іншим кольором, пише Чернігів Майбутнього. Спеціальна програма, яка буде визначати та позначати «фейки» буде запущена вже в першій половині 2020 року. Про це далі більш детально піде мова.

Пресі такого плану інформацію надала менеджер з публічної політики щодо України в «Фейсбук» Катерина Крук. Вона також розповіла про те, що наразі йде активна підготовка до розширення глобальної програми протидії не правдивій інформації на території нашої держави. Визначати фейкову або не правдоподібну інформацію будуть спеціальні сервіси та програми, які працюють за декількома складними принципами. До тог ж, подібна практика успішно використовується в багатьох країнах світу і таким чином зменшився ризик розповсюдження та впливу фейкової інформації на становище країни на світовій арені. Подібну систему планують впровадити і в Україні.

Наразі для того, щоб власне «Фейсбук» міг перевіряти всю інформацію, в Україні відсутні партнери. Саме тому наразі ведуться активно переговори стосовно того, щоб підписати контракт із одним із глобальних партнерів соціальної мережі та надати саме цій компанії права на обробку та перевірку новин.

До всього, дана програма допоможе також виділяти такі тексти, які носять маніпулятивний характер. Тому вплив на людей через монітори зменшиться і виділений текст змусить замислитись і не йти на провокацію. Наразі також ведеться робота над тим, як саме варто позначити такі новини в стрічці. Тому сьогодні поки не розголошується, за допомогою чого буде виділена маніпулятивна інформація, і як розпізнати не достовірну інформацію. Про це стане відомо тільки після того, як буде підписаний контракт і процес буде наближатись до стадії завершення. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.