Четвер, 25 Квітня, 2024

Для того, щоб користуватися WhatsApp, чернігівцям потрібно буде купувати новий телефон?

Жахлива новина сколихнула всіх любителів смартфонів та месенджерів. Розробники додатку «WhatsApp» повідомили, що найближчим часом мають намір відключити доступ до месенджера власникам застарілих операційних систем «Windows Phonе», «Android» та «ІOS». Така новина стала справжнім шоком. Але це, як зазначають керівники компанії «WhatsApp», вимушений крок, пише Чернігів Майбутнього.

Окрім того, розробники навіть повідомляють дату, на яку призначено обмеження доступу. Прес-служба «WhatsApp» повідомила, що вже з 31-го грудня 2019 року, додатком не зможуть користуватися власники операційної системи «Windows Phone».

Невтішна новина стосується і користувачів операційної системи старше «Android» 2.3.7 і «ІOS 8», для них робота сервісу припиниться трохи пізніше – з 1-го лютого 2020 року.

Проте, розробники зазначили, що відключення деяких функцій додатку може відбутися раніше встановлених дат, тому користувачі мають бути готові до цих неприємних подій.

За попередніми підрахунками число користувачів, які не зможуть користуватися даним сервісом обміну повідомленнями, становить понад 12 мільйонів осіб, з них близько 7,5 мільйонів – користувачі застарілих версій «Android», і 5,4 мільйони – «iOS».

Причиною таких рішучих дій є неможливість розширення функцій додатку на старих версіях операційних систем, а отже й неможливість його вдосконалення.

Варто зазначити, що такі нововведення стосуються і чернігівців, а точніше більшої їх частини. В нашому місті цей месенджер йде на другому місці за популярністю, поступаючись лише месенджеру «Viber».

Для того, щоб продовжувати користуватися сервісом «WhatsApp», власники додатку радять купувати нові, більш сучасні смартфони, які будуть підтримувати оновлення месенджеру. Зокрема, він буде доступний на операційних системах, починаючи від «Android» 4.0.3 і «iOS 9».

Що ж стосується літніх людей, тих які не розбираються у техніці, або тих, хто не має змоги замінити телефони на пристрої з новими версіями ОС – для них існує можливість переходу на інші сервіси обміну повідомленнями. Наприклад, популярністю користуються такі додатки, як «Viber» та «Telegram». Останній за останні роки набрав великої популярності, особливо у молодого покоління.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.