П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Гелікоптер із Франції на Чернігівській землі

Останні дні січня ознаменувалися важливою подією для України, відзначає chernigiv-future.com.ua. До м. Ніжин із самої Франції прилетів гелікоптер марки H225 Super Puma, який буде використовуватись для авіаційних рятувальних робіт. Він сів на землю на території Спеціального авіаційного загону ДСНС, пролетівши 600 км всього за 2 години за важких для перельоту умов.

Це вже другий вертоліт із Франції, що буде служити нашій державі. Саме в Ніжині сплановано розмістити сервісний центр авіаційної безпеки Міністерства внутрішніх справ. Тут будуть зібрані гелікоптери для ДСНС та прикордонної служби, а також Національних гвардії та поліції.

Своєю новою технікою рятувальники дуже задоволені. По-перше, сам переліт з французьких земель на Чернігівщину відбувався за складних погодних умов. Стояв туман, сіяла мжичка, хмари заслали майже все небо, і видимість була дуже погана, але новий помічник витримав усі негаразди, показавши високі можливості. За словами пілота, управляти літальним засобом було досить легко навіть за такої погоди, і проблем під час перельоту не виникло.

По-друге, вертольоти вказаної марки відповідають всім новітнім вимогам. Так, навіть не дивлячись на погану видимість, летів пілот зі швидкістю 370 км/год. У погану погоду льотчик має можливість проаналізувати посадку, зробити певні розрахунки. Це важливо не лише з точки зору порятунку, але й з огляду на безпечний переліт персоналу до місця призначення.

Загалом, нова авіаційна база – це важливий стратегічний об’єкт, який значно полегшить роботу всіх перелічених служб. Завдяки новій техніці у рятувальників, поліцейських та прикордонників буде витрачатися значно менше часу на дорогу до місця призначення. А це означає, що придбання техніки світового зразка дасть змогу врятувати ще більшу кількість людей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.