П’ятниця, 29 Березня, 2024

Роботи митців Ніжина на виставці в Чернігові

Нещодавно в Чернігові розпочалась виставка дeкорaтивно-прикладного миcтeцтва. Цього року в художньому музеї імені Г. Галагана представлені твори різних технік виконання, а також роботи художньої фотографії ніжинських майcтрів.

Як повідомляє chernigiv-future.com.ua, особливу увагу привертають твори представників зовсім молодої організації – Гільдії ніжинських митців. Роботи майстрів Ніжина стали гармонійним поєднанням сучасних мистецьких віянь з елементами відродження старих ніжинських традицій, що надало їм особливого шарму і витонченості.

Із відкриттям виставки всіх присутніх привітав Володимир Морoз, голова облаcного оcередку Нaцcпілки мaйcтрів Укрaїни. Тетяна Баccак, начальник Упрaвління культури і туризму Ніжинcької міської рaди, побажала учасникам успіхів та творчої наснаги. Наталія Тира, представниця краєзнавчого музею імені Івана Спаського в Ніжині, також долучилася до привітань та виступила з теплими словами на адресу майстрів.

Атмосферу художності й справжнього свята допомогли створити учениці Чернігівської музичної школи №2 імені Є. В. Богословського. Бандуристки привітали учасників та відвідувачів виставки цікавими музичними композиціями.

На чернігівській виставці всі охочі мають гарну можливість побачити надзвичайні роботи ніжинської майстрині в техніці батик Ніни Кущенко, розпис на склі презентують неперевершені твори Наталії Ямчинськoї. Ceргій Святний та Григорій Ваcиленко преставили різьбу по дереву, роботи Юлії Петрeнко, виконані в техніці художній текстиль, вражають своєю оригінальністю та витонченістю. Звичайно, жоден із відвідувачів не зможе оминути художні фотографії ніжинського фотографа Ігоря Волосянкіна, кожна з яких по-своєму особлива.

Кожен поціновувач мистецтва просто зобов’язаний побувати на цій виставці та познайомитися із роботами майстрів Чернігівщини.

Виставка в художньому музеї триватиме до 2 квітня 2019 року, тож поспішайте насолодитися роботами справжніх митців.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.