Субота, 27 Липня, 2024

Інноваційні технології української армії

Нині вже нікого квадрокоптерами не здивуєш, впевнена chernigiv-future.com.ua. Це надзвичайне диво техніки спроможне за допомогою спеціального радіоуправління перелітати на доволі великі відстані, записувати сюжети на камеру та транслювати їх оператору на спеціальному екрані. Це справжній прорив в розвідницькій справі, адже такі апарати переміщаються без пілотів, дуже маневрені і при цьому мають мінімальні розміри.

На жаль, прогрес не стоїть на місці не лише для українців. Про технічний засіб також дізналися ворожі розвідники. Вони застосовують дрони (як інакше називають прилади) для вивідування різноманітної конфіденційної, засекреченої інформації. Наприклад, за допомогою квадрокоптерів легко можна було дізнатися місце дислокації вітчизняних військових та інші важливі моменти.

Довгий час військовослужбовці не могли справлятися з даним питанням через зрозумілі технічні труднощі. Проте в тилу йшли постійні обговорення та проектування спеціальної техніки. Яка б могла захистити наших воїнів від вражих розвідувань. І ось нарешті військові з навчального центру «Десна», що на Чернігівщині, зможуть по-справжньому відповісти супротивнику високотехнологічним винаходом по нейтралізації дронів.

Виглядає пристрій як гвинтівка з антенами, спеціальними пристроями, підключеними до ноутбука. Він дозволяє блокувати різноманітні види квадрокоптерів вище, ніж на 1000 м. При цьому виходять з ладу дистанційний пульт, навігація та телеметрія безпілотної техніки, що спричинить її дезорієнтування та приземлення. Такий винахід є надзвичайно важливим для української армії, адже він зможе убезпечити наших військових, що воюють на передовій, охоплюючи місцевість площею до 6 м2.

Радіємо з того, що розумні українці-патріоти спроможні проводити подібні розробки та впроваджувати їх в життя. Щиро вдячні нашим захисникам за їх сміливість та відданість.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.