П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Мрії про басейни

Чоловіки обожнюють футбол. Вони в нього грають з самого малечку і іноді навіть до поважного віку. Спорт допомагає тримати тіло у формі, довше залишатися молодими. Завдяки такому ставленню до цього виду спорту Чернігівщина «збагатилася» кількома інноваційними стадіонами зі штучним покриттям (вже діє 11 спортивних майданчиків і планується створення ще 9), оновила табло на Чернігівському стадіоні.

Але жінки не завжди поділяють любов до футбольних змагань, стверджує chernigiv-future.com.ua. Частіше чернігівок зацікавлюють більш естетичні види спорту: художня гімнастика, танці. Плавати ж зазвичай люблять представники обох статей. Але часто плавати з’являється можливість лише влітку. Взимку ж для цього спорту необхідний спеціальний басейн.

Саме тому директор департаменту сім’ї, молоді та спорту ЧОДА Ніна Лемеш вирішила попіклуватися про відкриття плавального басейну у Ніжині (Чернігівщина). Державний службовець сподівається, що завдяки програмі, розрахованій на спільне фінансування спорту (витрати ділять навпіл Держбюджет і громада), з’явиться можливість збудувати 25-метровий басейн у містечку.

Директором департаменту було зазначено, що проект приміщення вже підготовлений. Залишилося лише знайти фінансування. За розрахунками, створення подібного комплексу потребує близько 60 млн грн. Державний службовець повідомила, що ніжинський басейн – це лише початок втілення у життя спортивних ідей ОДА. Планується, що в інших містечках також можна буде відкрити подібні будівлі. Крім того, Державним бюджетом виділено 200 млн грн. на будівництво палацу спорту в Чернігові та спортмайданчиків.

Сподіваємося, що будівництво подібних закладів спровокує чернігівців, а особливо дітей і молодь займатися спортом, розвиватися фізично, а можливо, навіть вигравати змагання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.