П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Медицина на селі по-новому

Медична реформа торкнулася як міста, так і села. Так, у містах з’явився інститут сімейного лікаря, який лікує як дітей, так і дорослих, що значно полегшує похід до лікаря у випадку. Коли в родині захворіли одразу і батьки, і їхні малюки. У більшості невеликих населених пунктів раніше не було власних лікарень, а щоб отримати кваліфіковану консультацію доводилося їхати до лікаря за кілька кілометрів у місто або навіть обласний центр. Завдяки новітній програмі розвитку медицини, на селі повинні запрацювати нові медичні консультації, розповідає chernigiv-future.com.ua.

Нарешті виділено кошти на побудову нових приміщень, де мешканці сільської місцевості матимуть можливість отримувати принаймні найпростіші медичні послуги від сімейних лікарів. Загальнодержавна програма по підтримці сільської медицини передбачає виділення загальнодержавних коштів на побудову нових амбулаторій. Загальний фонд Держбюджету на будівництво амбулаторій сягнув 80 млн грн. При цьому передбачається, що місцевий бюджет повинен буде надати не менше десятої частини від необхідної суми.

Отже, зараз вже пройшов тендер та визначено його переможців (наразі відбувається перевірка прозорості їх пропозицій) у 7 селищах Чернігівської області. У одному з них (Салтикові Дівиці) вже розпочато підготовку до процесу будівництва з розрахунком на завершення робіт вже на початку осені 2019 року. Місцевою владою тут буде виділено понад 600 тис грн, а Держбюджетом – більше 6 млн грн.

У іншому селі (Кобижча) розраховують вже з понеділка, 25.02.2019 р., почати будівельні роботи. На цю амбулаторію буде надано з Держбюджету понад 4 млн грн. Планується, що нова будівля буде споруджена неподалік від старої, майже розваленої амбулаторії.

Медична реформа дає більше можливостей для мешканців сіл та селищ, робить лікування доступнішим для звичайних українських людей. А це значить, робить націю здоровішою, а країну виводить на більш високий рівень життя.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.