Субота, 27 Липня, 2024

Випробування бронеавтомобіля "Козак-2М1"

Однією зі складових оборонно-промислової галузі є оборонне виробництво – галузь виробництва держави, яка є сукупністю науково-дослідних, випробувальних установ, організацій й виробних підприємств.

Нова модернізована бронетехніка перед поставками на озброєння в армію має пройти всі необхідні випробування.

chernigiv-future.com.ua інформує, що на теперішній час в Чернігівській області державні випробування проходить новітній бронеавтомобіль “Козак-2М1”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначена військова техніка проходить перевірку на проходження шляху в заболочених місцях, вбрід, в умовах зимового бездоріжжя, десантування через верх тощо. Вивчення переваг та слабких сторін бронеавтомобіля “Козак-2М1” здійснюють представники Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки (далі – Інститут). Інститут змінив місце дислокації з АР Крим на м. Чернігів й знаходиться на теперішній час на території колишнього Вищого військового училища льотчиків.

Бронеавтомобіль “Козак-2М1” оснащений повністю незалежною підвіскою, є можливість блокування всіх коліс. Встановлено механічну коробку передач (6-ступінчаста, марки ZF), броньований корпус, двигун 5,9-літровий турбодизель IVECO потужністю 280 кінських сил і максимальним обертальним моментом 950 Hм. В арсеналі бронеавтомобіля є тунелі для закріплення озброєння. Техніка розрахована на переміщення невеликих бойових груп чисельністю до 9 осіб. Прохідність бронеавтомобіля досить висока, так як проведено випробування в місцях передбачених для гусеничних одиниць військової техніки.

Випробування проводяться з листопада 2018 року та триватимуть й в перші весняні місяці 2019 року. Інститут скеровує роботу на удосконалення військових одиниць техніки та озброєння військових підрозділів, підвищення бойової спроможності нашої армії.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.