Вівторок, 30 Квітня, 2024

В Чернігові визначили проблемні питання регіону

Нещодавно, в Чернігові відбулась щорічна зустріч представників Асоціації міст України, чернігівських парламентарів та голів ОТГ Чернігівської області. На зустрічі обговорювали та дискутували з приводу багатьох питань. Про що саме говорили та що було вирішено, далі і йтиме мова.

Так трапилось, що майже в усіх ОТГ за останній рік накопичилось багато суперечливих моментів та питань, відповіді на які вони і хотіли отримати. Перш за все, дати на все це відповідь спробував народний депутат Валерій Зуб. Він нагадав керівникам про те, що всі питання, які подаються головами ОТГ до депутатів, потім передаються далі і розглядаються вищим керівництвом держави, виноситься відповідне рішення Верховною Радою, пише Чернігів Майбутнього.

Актуальні проблеми

Чернігів

Серед найбільш актуальних питань, відповіді на які б воліли знати керівники ОТГ Чернігівської області були такі, як: сплата ПДФО за місцем реєстрації, а не проживання; необхідність більшого фінансування делегованих державних повноважень; завершеність реформи децентралізації; медицина.

Дати трохи ясності в питанні медицини спробував мер міста Чернігова Владислав Атрошенко. Він розповів присутнім про те, що в перший квартал очікується субвенція в розмірі 57 мільйонів і ще 23 буде виділено із податків, які платять жителі міста. Це, за своєю суттю, пряме порушення бюджетного Кодексу, але іншого виходу просто нема. Не відомо про те, яка сума надійде на медицину і взагалі, що буде з нею. Відомо лише те, що фінансуванням медичних установ буде займатись Національна служба здоров’я. Крім того, планується все утримання та фінансування перекласти на місцеві бюджети, що може суттєво вдарити по ним. Така ситуація склалась через те, що наразі є багато не достовірних чуток про те, що ніби то міські бюджети значно зростають.

Також міський голова звернувся до депутатів із проханням про те, щоб вони чітко зафіксували податкову ставку та змогли відстояти справедливий розподіл фінансування між різними територіями Чернігівської області. Як приклад була наведена повінь 2018 року, коли були завдані досить серйозні збитки місту. Але тоді від держави не надійшло належного фінансування.

Приорітет – розвиток ОТГ

Зменшення фінансування Чернігівської області від держави може бути досить сильним ударом по розвитку не лише обласного та районного центру, міста Чернігів, але також відзначиться на розвитку всіх ОТГ. Це може призвести до втрати багатьох підприємств, і як наслідок, до зростання безробіття. А така ситуація, в свою чергу, спровокує масову міграцію людей на заробітки до столиці чи взагалі виїзду за кордон. Саме тому сьогодні, як ніколи раніше, дуже важливим завданням є відстояти власні права і домогтися нормального та гідного фінансування області, привернення уваги до проблем та шляхів їх подолання. Лише коли всі будуть діяти як єдиний і злагоджений механізм, Чернігівщина зможе проявити себе, розквітнути, відкрити новий потенціал. Саме тому Владислав Атрошенко закликає депутатів до дії, до чіткої позиції та до гідного відстоювання інтересів свого регіону.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.