Середа, 1 Травня, 2024

Оновлений дитячий майданчик навпроти ЦУМу майже готовий

Ремонт великого дитячого майданчику в центрі міста, на бульварі по проспекту Миру, навпроти ЦУМу, майже завершено. Про це 9 жовтня повідомила пресслужба Чернігівської міської ради, пише chernigiv-future.

Його оновлення розпочалося ще наприкінці літа. Даний ігровий майданчик є дуже популярним серед містян з дітьми і він давно потребував оновлення. Під час ремонту старий майданчик демонтували, викопали нове “корите”, яке заповнили піском та щебенем, а наверх настелили нове гумове покриття (ці роботи виконував підрядник з Києва). Спеціалісти наголошують, що воно є безпечнішим для дітей та зручнішим в обслуговуванні для комунальників.

Щодо ігрового обладнання, то на оновленому майданчику встановили як старі, відремонтовані елементи, так і нові. Чималий плюс в тому, що тепер ігрова зона стане інклюзивною, тобто, вона буде доступною і для дітей, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом. Для того, щоб батькам з дітьми та особам, які пересуваються на візках, було легше потрапити до парку та ігрового майданчику, по просп. Миру від бульвару у напрямку вул. Пирогова облаштують підвищений пішохідний перехід та пандус. 

Ще минулого року проєкт по створенню інклюзивного дитячого майданчику подавався на голосування до Бюджету участі Чернігова. Але тоді він не отримав достатньої кількості голосів. Проте, враховуючи важливість проєкту для багатьох мешканців міста, гроші з бюджету на нього все ж були виділені. 

Спочатку роботи по оновленню майданчику планували завершити до 19 вересня, втім, вони затягнулись. Та у чернігівців попереду ще є декілька теплих осінніх днів, протягом яких вони зможуть протестувати оновлену ігрову зону. До речі, ще на початку вересня неподалік був відкритий перший в Чернігові скейт-парк, який зараз привертає чимало відвідувачів щодня. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.