П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Найкращі способи зберегти в ідеальному стані срібні прикраси: гайд для чернігівців

Незалежно від того, доповнюєте ви свій гардероб виключно сріблом, або у вас є кілька особливих речей з різних сплавів, ви, ймовірно, в якийсь момент задалися питанням, як найкраще дбати і чистити свої срібні прикраси. Тут ми відповімо на ваші запитання про догляд за сріблом в Чернігові і допоможемо розібратися в нюансах, починаючи від порад по щоденному носінню і закінчуючи інструкцією з чищення.

Способи запобігання швидкого пошкодження

Стерлінгове срібло – це легований метал, який зазвичай складається зі срібла чистотою 92,5% та інших металів. Це популярний метал через його доступність та ковкість, але він швидко тьмяніє через склад. Якщо ви дивитеся на потемнілий чи брудний ювелірний виріб, значить, ваше срібло потьмяніло; але не варто нехтувати цим предметом або позбавлятися від нього! Тьмяність – це просто результат хімічної реакції з киснем або частками сірки в повітрі. За допомогою декількох простих порад ви зможете подбати про свої прикраси зі срібла, і вони прослужать вам довгі роки!

  • Кращий спосіб боротьби з тьмяністю – знати, що шкідливо для ювелірних виробів зі стерлінгового срібла. Ось кілька порад по повсякденному носінню:
  • Носіть його часто: ви не повірите, але натуральні масла вашої шкіри допоможуть зберегти сяйво срібних прикрас. Один з найпростіших способів запобігти тьмяності – просто часто носити срібло, а не залишати його в скриньці для коштовностей в неношені вигляді.
  • Речовини з додатковим вмістом сірки, такі як побутові миючі засоби, хлорована вода, піт і гума прискорять корозію. Перед прибиранням будинку рекомендується повністю прибрати з видного місця стерлінгове срібло.
  • Берегти від прямих сонячних променів: перед тим, як відправитися на пляж або в басейн, обов’язково зніміть срібні прикраси.
  • Одягайте прикраси в останню чергу: лосьйони, макіяж, лак для волосся і духи прискорять потускніння.

Як очистити ювелірні вироби зі стерлінгового срібла

Існує безліч домашніх способів чищення срібних прикрас.

Мило і вода: це найбільш рекомендований метод і перша лінія захисту.

Харчова сода і вода: якщо ви зіткнетеся з пропозиціями використовувати зубну пасту, ми настійно рекомендуємо вам проігнорувати цю пораду. Тепер пасти містять набагато більше інгредієнтів, які можуть пошкодити срібло. Замість цього зробіть консистенцію з харчової соди і води, нанесіть невелику кількість на тканину або зубну щітку і акуратно потріть виріб.

Білий оцет і харчова сода: цей щадний метод очищення відмінно підходить для видалення сильного нальоту. Замочіть срібло в ½ склянки білого оцту і 2 столових ложках харчової соди на дві-три години. Сполосніть прикраси і висушіть.

Ви можете повторювати цей процес стільки раз, скільки буде потрібно. Пам’ятайте, що ключ до підтримки чистоти срібла – регулярне чищення, тобто видалення нальоту в міру його утворення. Тьмяності запобігти легше, ніж видалити її. Слідуючи цим інструкціям, ваше срібло буде виглядати як нове довгі роки!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.