П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Невже буде? Деякі відомості про аквапарк, який збираються будувати на Чернігівщині

Про те, що чернігівська земля з кожним роком приваблює все більше і більше туристів, знають майже всі. Адже похизуватися і зацікавити дійсно є чим. Але на цьому місцева влада вирішила не зупинятись і хочуть створити неподалік від обласного центру, міста Чернігів, в селі Полуботки сучасний аквапарк, пише Чернігів Майбутнього

До слова, раніше було проведено опитування серед жителів міста стосовно того, що вони хотіли б бачити в своєму місті і що на їхню думку може привабити більше туристів. Дуже багато респондентів виявили невдоволення застарілим міським парком. Деякі жителі хотіли б більше бачити на вулицях міста та в парках мистецьких арт-об’єктів, щоб трошки оживити місцеві ландшафти. А ще певна частина респондентів виявила бажання мати неподалік від міста сучасний аквапарк. Всі побажання мерія взяла до уваги і з роками пообіцяла втілити все в життя. А це: повне оновлення центрального парку міста, оновлення паркових зон, встановлення арт-інсталяцій, побудова аквапарку. І от, зовсім нещодавно стало відомо про те, що з’явився забудовник, який вирішив власними руками втілити багаторічну мрію жителів Чернігівщини.

Місце розташування

аква

Так от, в селі Полуботки, яке розміщене неподалік від Халявина, одним забудовником будо взято 4 земельні ділянки, загальна площа яких рівна 6.1199 га,і саме зараз відбувається процес змінення цільового їх призначення. А все заради того, щоб тут можна було збудувати сучасний та цікавий аквапарк. Також відомо про те, що за всі витрати буде відповідати забудовник і, власне, йому буде належати майбутній туристичний об’єкт. Крім того, на даній території буде не лише сучасний та функціональний аквапарк, але і парковка для автомобілів, будиночки для туристів і навіть зимовий сад.

Додамо, що на даному етапі ведуться такі процедури, як розгляд і врахування думки громадськості, щоб дана забудова не зашкодила місцевим жителям. Також є інформація про те, що вартість всього будівництва складає близько 20 мільйонів гривень інвестиційних коштів.

Зазначимо, що аквапарки популярні в усьому світі. Мешканці міст та туристи із задоволенням проводять час в аквапарку. Дуже його полюбляє молодь та сімейні пари. Чернігівці, через відсутність аквапарку в нашому місті, їздили на відпочинок до київських аквапарків. А це додатковий час в дорозі та додаткова плата за проїзд. Тому, як пишуть чернігівці в соціальних мережах, відкриття аквапарку в нашому регіоні зекономить кошти та збільшить кількість відпочиваючих у нашій області.

Туристичний потенціал міста

В минулому році чернігівські експерти проводили соціологічне дослідження про туристичний потенціал нашого міста. Результати дослідження показало, що в 2018 році індекс туристичної привабливості Чернігова склав 4,01 (за 5-бальною шкалою). Для порівняння, у 2017 році він складав –  3,96. Експерти відмічають позитивні зміни в туристичній привабливості Чернігова і в кінці року покажуть громадськості результати дослідження за 2019 рік. За останній час в місті стало ще більше гарних кафе, відремонтованих доріг парків, тому очікується, що індекс туристичної привабливості міста буде з кожним роком зростати. Будівництво аквапарку буде серйозним аргументом для приїзду нових туристів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.