Субота, 27 Квітня, 2024

Аквапарку біля кладовища не бути?

Не так давно в пресу просочилась інформація про те, що знайшовся інвестор, який вирішив звести аквапарк в селі Полуботки, на площі 6 га, пише Чернігів Майбутнього. Але так трапилось, що місцеві жителі виступили категорично проти. Про те, чому так трапилось і які загрози вбачають селяни в майбутньому будівництві, далі й піде мова.

Нещодавно були проведені громадські слухання, на яких інвестор та будівельники представили детальний план будівництва майбутнього аквапарку. Захід пройшов в приміщенні фельдшерського пункту с. Полуботки. Та місцеві жителі виступили проти цього і не підтримали проект.

Вся справа в тому, що аквапарк планують будувати майже «в притик» до місцевого кладовища і це може дуже негативно вплинути на нього. Води, які будуть зливати з аквапарку, можуть завдати сильної шкоди кладовищу,вимити грунти і це може пошкодити могили померлих. До того ж, на кладовищі і так лишилось надто мало місця для поховань, а сусідство з аквапарком і взагалі їх забере.

Ще одна проблема, яку побачили селяни, так це те, що вода з аквапарку буде потрапляти до Стрижня. Річка і так в поганому стані, а якщо туди ще і води аквапарку будуть потрапляти, то вона просто може перетворитись на справжнісіньке болото.

Та всі люди, які працюють над планом забудови майбутнього аквапарку стверджують про те, що комплекс спроектовано таким чином, щоб не забруднювати навколишнє середовище, та все в рамках норм, пожежної безпеки.

Нинішній власник ділянки, на якій планується зведення аквапарку, пообіцяв жителям, як тільки комплекс принесе дохід, то вони виділять кошти на благоустрій села. Та місцеві жителі не повірили і тому налаштовані досить недовірливо до нього. В цього власника вже є кінна база і ніякого зиску з неї громада не має. Тому від майбутнього комплексу також не чекають нічого хорошого.

На слуханні, в підсумку, ідею будівництва не підтримали. Та керівний склад громади все ж спробує зібрати населення села Полуботки ще раз і спробують домовитись на компроміси.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.