П’ятниця, 29 Березня, 2024

Японський грант для Михайло-Коцюбинської ОТГ

Михайло-Коцюбинська об’єднана територіальна громада взяла участь в програмі грантової допомоги проектам людської безпеки “Кусаноне” Посольства Японії. ОТГ виграла грант на проведення повної заміни каналізаційної системи опорної школи-гімназії. Про це chernigiv-future.com.ua повідомляє, згідно інформації наданої радником з питань комунікацій Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксаною Стельмах.

Менеджером програми є спеціаліст по економічному розвитку та інвестиціям Михайло-Коцюбинської селищної ради – Зоя Чугай. Вона розповіла, що для отримання гранту довелось готуватися цілий рік, надати велику кількість документів та пройти всі етапи відбору. Лише нещодавно в Посольстві Японії в Україні було укладено угоду про виділення коштів. Угоду підписали Надзвичайний і Повноважний Посол японії в Україні – Такаші Курай та керівник ГО “Дитячий фонд Чернігівщини” – Валентина Хуторненко.

Виграно грант на втілення проекту покращення санітарних умов гімназії. В рамках цього проекту передбачено проведення капітального ремонту систем водопостачання, водовідведення та туалетів. За реалізацію проекту буде відповідати “Дитячий фонд Чернігівщини” (далі – Фонд). Питання найму організації підрядчика теж має вирішувати Фонд.

Директор Михайло-Коцюбинської гімназії Микола Шпак розповів, що перший корпус був побудований в 1976 році. Спочатку в приміщенні не було санвузлів та туалетів. Тільки у 1995 році було розширено приміщення школи, завдяки побудові другого корпусу. Було підведено системи водопостачання, водовідведення, проте внутрішні комунікації монтувалися поспіхом та неякісно. На теперішній час у школі навчається 351 учень. Гімназія є опорним освітнім закладом громади.

Ремонт, в рамках грантового проекту, мають провести через три місяці. Керівництво гімназії планує капітальний ремонт комунікацій для забезпечення європейського рівня побутових умов у закладі. Діти – це наше майбутнє, тому на закладах освіти та розвитку освітньої галузі економити не потрібно. 

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.