Четвер, 25 Квітня, 2024

Скандальний мурал в Чернігові

День Міста у цьому році порадував жителів Чернігова не тільки відкриттям Червоної площі після реконструкції, концертом гурту “Машина часу”, виступом військових та святковим феєрверком.  Як і планувалося ця дата, 21 вересня, мала відзначитися й відкриттям міні-сквера біля центрального ринку і появи у цьому затишному куточку двох нових муралів. Далі розповість “Чернігів Майбутнього”.

Ідея створення вуличної краси прийшла півроку тому. Багато містян жалілися, що старі неохайні стіни будинків псують загальний вигляд скверу і атмосфери в цілому. Тому в міській раді вирішили відремонтувати стіни будівель і намалювати на них мурали.

Загалом будування і облаштування зайняло шість місяців. Було використано більше ніж сто балончиків фарби, яку спеціально замовляли.  Якщо з місцем, бюджетом і ідеєю особливих проблем не виникло, то пошук майстра, який втілив би цю ідею в життя виявився непростим.

Звичайно без інтриг навколо пошуку майстра не обійшлося. Спочатку було довго невідомо, хто дасть яскраве життя цим стінам на перетині вулиці Кирпоноса та проспекту Перемоги. На своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook» відомий  чернігівський художник Дмитро Адеріхо пише, що для нього стало «Великим сюрпризом» рекомендація ним випускників школи малювання з «YouTube». Спочатку планувалося, що прикрасити стіни нової локації мав сам Дмитро. Проте стати художником скверу Адеріхо не судилося. А основною причиною стали бюрократичні фактори – довго не могли підписати угоди. Після цього Дмитро запропонував представникам влади скористатися послугами свого друга художника «Шотіка», але в міській раді і цей варіант не прийняла. Звідки з’явився новий художник Олексій Бичок і чому начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков публічно говорить про те, що цього художника рекомендував сам Дмитро Адеріхо залишається не відомим.

Чи виникнуть в майбутньому ще питання щодо дезінформації імен можливих авторів настінної краси ще поки не відомо. У будь якому випадку місто, завдяки муралам, стає значно красивішим.

 Автор – Юлія Бобровник.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.