Четвер, 25 Квітня, 2024

Що передбачає проект реконструкції центрального парку міста і яка його ціна

 

Чергова нарада членів міської ради завершилася прийняттям рішення, яке стосується центрального парку культури та відпочинку у Чернігові – ідею його реконструкції підтримала більшість присутніх. Також міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що має намір почати розробку плану проекту робіт вже зараз, адже цей процес буде довготривалим і чекати ніколи, пише chernigiv-future.com.ua.

Що ж стало поштовхом до такого рішення? Серед присутніх на нараді був і керівник КП «Центральний парк культури та відпочинку» Чернігівської міської ради Володимир Хольченков, який представив присутнім звіт про роботу парку за 2019 рік. У ході своєї промови керівник підприємства нагадав присутнім про те, що 10 атракціонів, які перебувають у його володінні були встановлені ще у 1983-1986 роках, і лише один у 2012 році. Незважаючи на вік конструкцій, усі вони перебувають у робочому стані, а дозвіл на їх експлуатацію видається підприємству перед кожним новим сезоном. Усе це – заслуга інженерної групи парку, адже вони займаються поточними ремонтами та модернізацією дизайну атракціонів.

Проблема, за словами Володимира Хольченкова, полягає у низькій конкурентоспроможності його атракціонів у порівняння з більш новими. Це спричиняє зниження рівня інтересу жителів та гостей міста до атракціонів. Хоча гроші на підтримку обладнання й витрачаються, але прибутки від їх роботи незначні.  Наприклад, за 2019 рік підприємство отримало дохід у сумі 4,2 мільйони гривень.

Проект по модернізації парку був запропонований ще у травні 2019 року харківською фірмою «СІТІ дизайн». Ідея проекту була у об’єднанні п’яти парків у один, серед яких сад, містечко атракціонів, спортивний парк, лісопарк і видозмінена набережна.

Яка ж ціна питання і які терміни? Сума, потрібна для втілення проекту у життя становитиме близько 1 мільярда 949 мільйонів гривень. Фінансувати проект збираються як інвестори, так і держава. Мало того, передбачено, що після початку роботи вже нового парку інвестори покладуть 30% коштів у місцевий бюджет, а також він поповнюватиметься від оренди усіх майданчиків.

Щодо терміну реалізації проекту – його планують втілити за 3-5 років, адже сума, потрібна проведення робіт надто велика. А от прорахований термін, за який окупиться парк – аж 10 років. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.