Субота, 27 Квітня, 2024

До дня безпечного Інтернету

В Україні та Євросоюзі 05.02.2019 року відзначається як день безпечного Інтернету, нагадує chernigiv-future.com.ua. Сьогодні всесвітнім павутинням користується практично кожен. Тут можна знайти корисну інформацію з приводу практично будь-якого питання. В мережі нерідко викладені підручники та навіть готове домашнє завдання. Звідси легко знайти дані для будь-якого реферату чи курсової, дипломної роботи.

Діти, дорослі та навіть часто люди похилого віку мають акаунти в різних соцмережах та додатках і із задоволенням спілкуються з друзями та знайомими, які знаходяться від них далеко. Останнім часом «Скайп», «Вайбер», «Телеграм» за умови використання інтернет-з’єднання замінюють телефонний зв’язок. До того ж, ці додатки дозволяють здійснювати безкоштовний обмін не тільки короткими повідомленнями, але й текстовими файлами, таблицями, фотографіями.

Однак потрібно відрізняти доросле спілкування та дитяче. Близько 200 тис. школярів та підлітків щодня переглядають різні ролики на Ю-Туб каналах, мультфільми та серіали. Задля того, щоб їхнє спілкування в мережі було безпечним, батьки повинні контролювати та фільтрувати ресурси, якими користуються їх нащадки. Також необхідно з’ясувати дорослим та пояснити дітлахам основні правила безпечних онлайн переписок:

  1. Особисту інформацію в соцмережі та додатках потрібно викладати по мінімуму.
  2. Незнайомим людям не надавати ніяких особистих даних, тим паче копій документів.
  3. Не слід погоджуватись на сумнівні пропозиції від інтернет-друзів, яких Ви ніколи в очі не бачили.
  4. Про все, що коїться з дитиною в мережі повинні знати батьки. Мамам і татам підлітків варто періодично проглядати дитяче листування. Заради власної та дитячої безпеки.

Такі прості правила зможуть убезпечити користування Інтернетом і зроблять спілкування з друзями цікавим та легким. Дотримуйтесь їх та насолоджуйтесь неймовірними можливостями незвіданого простору.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.