Четвер, 28 Березня, 2024

План на 2020 рік: чи вдасться Чернігову утеплити 100 будинків?

Нещодавно міський голова Чернігова Владислав Атрошенко озвучив керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств завдання на 2020 рік. Його зміст полягає у тому, щоб утеплити принаймні 100 житлових будівель Чернігова. Далі розповість chernigiv-future.

Таке завдання пов’язане з упровадженням нового проекту, до якого будуть залучені десять міст України у яких і планується утеплення будинків. Проект фінансуватиметься створеною державною програмою з приводу ефективності використання енергії на житлових площах. У результаті проекту очікується значна економія ресурсів, зменшення витрат на комуналку та вдосконалення житлового фонду. Ще одна перевага проекту – можливість відкриття додаткових вакансій у місті.

Крім того, міський голова повідомив про наміри першими в Україні почати діяти за даною програмою. Для досягнення цієї мети закликав починати діяти вже зараз – перш за все, потрібно провести термо дослідження будівель.

Другим кроком має бути пошук і затвердження можливих джерел для фінансування, а згодом і оголошення тендеру на роботи. Разом з цим повідомив про потрібність підписання меморандуму щодо програми і пошук державного банку для підписання кредитної угоди.

Для більш швидкого перебігу подій з приводу даної урядової програми детальним її вивченням наразі займається фінансове управління міської ради. Тим часом структурні підрозділи займатимуться розробкою плану проведення усіх процедур, пов’язаних з утепленням будівель. Наприклад, встановити термін дії проекту, провести відповідні обрахунки для визначення потрібної кількості бригад, матеріалів та, відповідно, коштів.

Також Владислав Атрошенко повідомив про те, що утепленню підлягають багатоповерхівки, які знаходяться на території комунального підприємства «Новозаводське». Для прикладу – на один будинок у дев’ять поверхів з двома під’їздами потрібно буде найняти близько 50 бригад-ремонтників, у кожній з яких приблизно 6 робітників. Термін робіт у такому будинку – приблизно один з половиною місяць. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.