Субота, 20 Квітня, 2024

Бути чи ні підземному переходу на Кільцевій?

 

Чергове сесійне засідання Чернігівської міської ради, яке відбулося 30 січня, завершилося домовленістю між Владиславом Атрошенком та забудовником нового житлового району поряд з Кільцевою вулицею, вулицею Григорія Балицького та вулицею Івана Багряного, пише chernigiv-future.com.ua.

Ще у 2016 році до адміністрації міста звернулася компанія-забудовник, яка представила розроблений план зведення нового мікрорайону у Чернігові поблизу торгового центру «Епіцентр». Після детального обговорення проекту житлового комплексу сторони дійшли згоди, що через небезпечну вулицю додатково потрібно будувати підземний пішохідний перехід.  Перехід дозволить мешканцям нового району зручно і безпечно перетинати вулицю, по якій доволі часто рухаються великовантажні автомобілі.

Через деякий час до міської ради почали надходити повідомлення про те, що мікрорайон будується, але натяку на підземний перехід там немає. Мало того, забудовник почав відмовлятися від своїх зобов’язань і додав, що про будівництво саме підземного переходу мови ніколи й не було. Така ситуація обурила міського голову.

У зв’язку з таким порушенням умов договору, на засідання з приводу продовження угод оренди земельної площі забудовнику депутати  запросили і осіб, відповідальних за процес будівництва комплексу. У ході обговорення питання адвокат компанії-будівника припустила, що можливо виникли непорозуміння у термінології, але підземний перехід все ж таки буде збудовано.

Для уникнення подальших проблем у ході реалізації програми Владислав Атрошенко доручив начальникам юридичного відділу, управління архітектури та містобудування, управління земельних ресурсів міської ради юридично оформити зобов’язання відповідно до діючого законодавства.

Окрім цього питання вирішили і питання оренди земельної ділянки – її строк продовжено ще на 3 місяці, до 30 квітня поточного року. Згодом у разі необхідності оренду продовжать ще на деякий час. А поки, за надані 3 місяці забудовник має підписати договори з житлово-комунальним управлінням і угоду щодо будівництва переходу, а також визначити його місце розташування.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.